Όνειρο της διπλανής πόρτας

Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας

Δράμα 2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση δράμα. Σκηνοθεσία Μανώλης Ιωνάς. Με τους Περικλής Λιανός, Ειρήνη Παπαδημάτου, Μιχάλης Μαρκάτης. Παραγωγή του 2020. Ανέβηκε στο θέατρο Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας.

«Ο Νιλ Σάιμον έχει την ικανότητα να δημιουργεί χαρακτήρες –ακόμα και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους με τους οποίους ταυτιζόμαστε, υποτίθεται– που είναι γεμάτοι ψεγάδια, κουσούρια, ελαττώματα. Παραμένουν όμως οι άνθρωποι που γνωρίζουμε, ούτε καλοί ούτε κακοί».

Στο «Όνειρο της διπλανής πόρτας», με ήρωες τρεις ιδιαίτερους ανθρώπους που κυνηγούν το όνειρό τους, o Σάιμον, χωρίς να εγκαταλείπει το έγκαιρο χιούμορ, παραδίδει μια πολιτικοποιημένη κωμωδία, πυροδοτώντας ταυτόχρονα την παγκόσμια συνείδηση ότι η Αμερική από τον ρόλο του δυνάστη των λαών δεν παραιτείται εύκολα.

Δύο φίλοι, ένας εκδότης κι ένας συγγραφέας, αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα περιοδικό με περιεχόμενο που να κεραυνοβολεί τις Η.Π.Α. Δυο παθιασμένοι άνθρωποι που αγαπούν το γράψιμο και θέλουν, κάποια στιγμή, να πάρουν τα ηνία της λαϊκής αφύπνισης στα χέρια τους. Όλη τους η ζωή είναι το περιοδικό αυτό μέχρι την απροσδόκητη εμφάνιση μιας γυναίκας. Μια αίσθηση, η μυρωδιά,... Οι χημικοί υποδοχείς στα ανώτερα τμήματα της μύτης στέλνουν σήματα κατευθείαν σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου και κάπως έτσι αρχίζουν όλα! Είναι το σημείο από το οποίο ξεκινά μια πλοκή γεμάτη σπιρτόζικες ατάκες και ευτράπελα για να καταλήξουν και οι τρεις ήρωες της ιστορίας λυτρωμένοι.

Η μετάφραση και η διασκευή είναι της Μιμής Ντενίση και η σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά. Με το δυναμικό τριών ταλαντούχων ηθοποιών που έχουν κυριολεκτικά εγκατασταθεί στο αναπτερωτικό σύμπαν του σπουδαίου Νιλ Σάιμον.

Ξεκίνησε
18/05/2020
Τελείωσε
18/05/2020
Κατηγορία
Έτος
2020
Διάρκεια
90'