Το μινόρε

Ιλίσια - Βολανάκης

Μουσικοθεατρικό 2022 12 
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση μουσικοθεατρικό. Σκηνοθεσία Τάκης Τζαμαργιάς. Με τους Κυριάκος Σαλής, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Άρης Αντωνόπουλος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης κ.α. Παραγωγή του 2022. Ανέβηκε στο θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης.

Ένας νεαρός με μόνη περιουσία ένα «ζητιανόξυλο», το μπουζούκι του, φτάνει φυγάς από τη Σύρο στον Πειραιά. Ο ρεμπέτης ξάδερφός του και η κομπανία του τον υποδέχονται. Μια δυναμική Σμυρνιά κι ο τεκές της τον αγκαλιάζουν. Η θρυλική τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ μεταφέρεται στη σκηνή του ΔΘΠ. Ένα μουσικοθεατρικό οδοιπορικό μέσα στα σκοτάδια και τους καπνούς του Πειραιά του ‘30, για τους ρεμπέτες, τους ανυπότακτους, τους ανθρώπους του περιθωρίου, που λυτρώθηκαν μέσα από τη μουσική τους και την έφεραν από «την υπόγεια την ταβέρνα» στα σαλόνια, στις καρδιές μας, στα χείλια μας.

Φιλίες, έρωτες, μάχη για την επιβίωση, λογοκρισία, διώξεις, αδιέξοδα, επιτυχία. Ό,τι και να πει κανείς για τους ρεμπέτες είναι λίγο. Μιλούν τα τραγούδια που μας παρηγόρησαν όταν έπρεπε, που μας συνεπήραν κάποια θλιβερά δειλινά, που τα αγαπήσαμε γιατί μας συγκίνησαν. Ακριβώς γι’ αυτό ανεβαίνει το «Μινόρε». Για να μας μιλήσει με τον τρόπο που μόνο το θέατρο μπορεί.

Ξεκίνησε
04/02/2022
Τελείωσε
27/02/2022
Κατηγορία
Έτος
2022