Οικόπεδα με θέα

Κολοσσαίον

Κοινωνικό 2023 23 
watchlist
8 / 10
1 χρήστης
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κοινωνικό. Σκηνοθεσία Νικορέστης Χανιωτάκης. Με τους Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Δρακόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γεράσιμος Σκαφίδας κ.α. Παραγωγή του 2023. Ανέβηκε στο θέατρο Κολοσσαίον.

Το έργο, διαδραματίζεται κατά τις τελευταίες μέρες ενός διαγωνισμού, που έχει επιβληθεί από τα κεντρικά γραφεία ενός κτηματομεσιτικού γραφείου μιας μικρής αμερικανικής πόλης.
Οι τέσσερις απελπισμένοι μεσίτες του γραφείου διαγωνίζονται ποιος θα κλείσει τις περισσότερες πωλήσεις. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο, ο δεύτερος ένα σετ μαχαίρια ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα απολυθούν!
Οι ήρωες αυτού του ρεαλιστικού, σκληρού και δηκτικού έργου, που είναι συγχρόνως σπαρακτικό και αστείο, κυνηγούν το δικό τους «αμερικανικό όνειρο»! Ανταγωνίζονται μεταξύ τους χωρίς ηθικούς φραγμούς, όλοι εναντίον όλων! Θα κάνουν τα πάντα, νόμιμα ή μη, για να πουλήσουν τα περισσότερα ακίνητα, με μότο τη φράση «Πάση θυσία να κλείσει η συμφωνία», υπακούοντας στη φιλοσοφία τού «πουλάω άρα υπάρχω»
Ο ανταγωνισμός έχει φθάσει στο αποκορύφωμά του και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ανθρωπιά και έλεος!
Το θεατρικό έργο του David Mamet διασκευάστηκε από τον ίδιο για τον κινηματογράφο το 1992, απαρτιζόμενο από ένα cast σπουδαίων ηθοποιών (Al Pacino, Alex Baldwin, Jack Lemmon, Ed Harris, Kevin Spacey).
Η ταινία σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, απέσπασε δεκάδες βραβεία και διακρίσεις χαρίζοντας στον Al Pacino μια υποψηφιότητα για Oscar Β` Ανδρικού Ρόλου.

.

Ηθοποιοί

Γιάννης Μπέζος
Σέλη Λεβίν (Μεσίτης)
Άρης Λεμπεσόπουλος
Τζορτζ Αρόνοφ (Μεσίτης)
Μάκης Παπαδημητρίου
Ρίτσαρντ Ρόμα (Μεσίτης)
Θανάσης Κουρλαμπάς
Ντέιβ Μος (Μεσίτης)
Γιάννης Δρακόπουλος
Τζέιμς Λινγκ (Πελάτης)
Γεράσιμος Σκαφίδας
Τζον Ουίλιαμσον (Προϊστάμενος γραφείου)
Μάριος Μαριόλος
Μπέιλεν (Αστυνομικός)
Βοηθός σκηνοθέτη
Μάριος Μαριόλος
Συγγραφέας
Ντέιβιντ Μάμετ
Μετάφραση
Αντώνης Γαλέος
Δραματουργική ανάλυση
Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνογράφος
Αρετή Μουστάκα
Ενδυματολόγος
Αρετή Μουστάκα
Φωτισμοί
Μελίνα Μάσχα
Μουσική
Γιάννης Μαθές
Παραγωγή
Happy Productions
Υπεύθυνος παραγωγής
Ιωάννης Παντελίδης
Ξεκίνησε
05/05/2023
Τελείωσε
14/05/2023
Κατηγορία
Έτος
2023
Διάρκεια
85'