Τιτανικός - electro dance tragedy

Σύγχρονο-Πειραματικό 2009 11 
watchlist
3 / 10
1 χρήστης
-
βαθμολόγησε

                              
                              
                              
                              
                              
                              
                                                    Έλενα Τοπαλίδου
                                                        
                              
                                                    Έμιλυ Κολιανδρή

10 Απριλίου 1912. Το βρετανικό υπερωκεάνιο «Τιτανικός» πραγματοποιεί τον παρθενικό του απόπλου από το λιμάνι του Σαουθάμπτον με προορισμό τη Νέα Υόρκη. 14 Απριλίου 1912, ώρα 23:40 προσκρούει σε ένα παγόβουνο.
Οι διαθέσιμες θέσεις στις ναυαγοσωστικές λέμβους δεν αρκούν για να καλύψουν τον αριθμό των επιβατών.15 Απριλίου 1912, ώρα 2:20 βυθίζεται στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, παρασύροντας στο θάνατο περισσότερα από 1500 άτομα. Έχει συμβεί το αδιανόητο.
Το πλοίο-κολοσσός που σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία White Star Line ήταν «πρακτικά αβύθιστο», βυθίζεται μέσα σε δυόμισι ώρες, 400 μίλια νότια της Νέας Γης.
 

Μετά την εντυπωσιακή Bossa Nova και αντλώντας υλικό από την ιστορία του μυθικού πλέον «Τιτανικού», ο Κωνσταντίνος Ρήγος επανέρχεται στο Εθνικό για να δημιουργήσει στη σκηνή ένα μυστηριώδη και γοητευτικό κόσμο και να μας κάνει συνένοχους των πιο μύχιων αναζητήσεών του. Στο πλευρό του δεκαέξι σημαντικοί ερμηνευτές (ηθοποιοί και χορευτές) που θα συναντηθούν επί σκηνής για να διασταυρώσουν τις ιστορίες τους, προκαλώντας τα όρια ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα. Ζωντανή μουσική, χορός και αφήγηση είναι τα «υλικά» που θα χρησιμοποιήσει ο Κωνσταντίνος Ρήγος για να μας παρασύρει σ’ ένα ταξίδι εκπλήξεων, στη διάρκεια του οποίου τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Ξεκίνησε
19/03/2009
Τελείωσε
17/05/2009
Έτος
2009