Αμάραντα

Faust

Κωμωδία 2017 11 
watchlist
- /-
βαθμολογία
-
βαθμολόγησε
Η Bijoux de kant παρουσιάζει μια ιδιαίτερη γλυκόπικρη κωμωδία σε κείμενα Παύλου Μάτεσι και Γλυκερίας Μπασδέκη για δεύτερη σαιζόν.

Ο Μέμος, ο Στάμος, η Μερόπη, η νεκρή καλλιτέχνης Αντώνα λίγο πριν τους φάνε τα σκυλιά.

Ένας θίασος ζώντων και νεκρών στην έσχατη παράσταση τους.

Πεινασμένοι θεατές, πεινασμένη χώρα στο αιώνιο θέατρο της απόγνωσης.

Μια συνάντηση του Παύλου Μάτεσι με τη Γλυκερία Μπασδέκη στη βαθιά Ελλάδα των μπουλουκιών.

Αμάραντα : μια κωμωδία ζωής και θανάτων από τη bijoux de kant.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Ο Μέμος (Αλέκος Συσσοβίτης) ένας περιφερόμενος μπουλουκτζής, έχει μόλις κηδέψει τον για χρόνια συνεργάτη και σύντροφό του Στάμο (Άγγελος Μαυραειδής). Μην έχοντας συνέλθει ακόμα από την πρόσφατη απώλεια, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του για να ανέβει στη σκηνή και να παίξει για πρωτή φορά μόνος. Μαζί του αυτή την παράξενη και ταραγμένη νύχτα, στο παρασκήνιο του τσίρκου, βρίσκεται και η Μερόπη (Μαρία Πανουργιά), πρώην σύζυγος του Στάμου και άσπονδη φίλη του Μέμου. Μια παράξενη βουή πλησιάζει, το κοινό είναι ταραγμένο και η νεκρή καλλιτέχνις Αντώνα (Μπέττυ Βακαλίδου) αφηγείται τους θανάτους της έναν προς ένα, λίγο προτού βγει ο Μέμος στη σκηνή.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
 
Mόνο ως κωμωδία αντέχεται το βαθύ αυτό δράμα τσίρκου που έγραψαν ο Μάτεσις και η Μπασδέκη, και μαζί και χώρια. ΄Ολοι πεινάνε σ’ αυτή την κωμωδία που θα μπορούσε να είναι και θρηνητικός κομμός της αειπαρθένου Ελλάδος. Mια πείνα που πέφτει σαν επιδημία στο στοιχειωμένο αυτό μπουλούκι φέρνοντας γέλια έως δακρύων. Ζωντανοί και νεκροί, θεατρίνοι και θεατές  πάντα αμάραντοι και δαφνοστεφείς -πάντα προς την νίκην.
 
Αγάπησα πολύ τον Μέμο,τον Στάμο,την Μερόπη,την νεκρή καλλιτέχνιδα Αντώνα. Κι ακόμη πιο πολύ αυτά τα λυσσασμένα σκυλιά που πεινάνε σα χώρα.
-΄Επρεπε να γελάσω μαζί τους για να μην κλάψω μόνος μου.
Ξεκίνησε
11/10/2017
Τελείωσε
19/11/2017
Είδος
Έτος
2017
Διάρκεια
90'