Αναμονή

Life Theater

Θέατρο του παραλόγου 2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

«Αναμονή»( ή ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ…)

Πώς και πού μπορεί να συναντηθούν ο Samuel Beckett, ο Buster Keaton και ο Κώστας Βουτσάς;


Η απάντηση θα δοθεί στην παράσταση του Βασίλη Βαφέα «Αναμονή» (ή Περιμένοντας…), ένα πολυθέαμα που συνδυάζει το θέατρο του παραλόγου με τον σουρεαλισμό στον κινηματογράφο και θα παρουσιαστεί για λίγες μόνο παραστάσεις στο “Life Theater” στο τέλος Μαρτίου.

Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση αφιερωμένη στις άγνωστες πτυχές  δύο μεγάλων κωμικών: του Buster Keaton από το διεθνές στερέωμα  και του Κώστα Βουτσά από το Ελληνικό.  Μια γλυκόπικρη μίξη του κωμικού με το δραματικό, μια ποιητική ‘βουτιά’  στα βάθη των αναπάντητων ερωτημάτων των ανθρώπινων σχέσεων και της ύπαρξης.

Τα θεατρικά κείμενα των Βασίλη Βαφέα και Πάνου Βίτσικα διαλέγονται με το έργο του Beckett, ενώ  στο πλαίσιο του κινηματογραφικού μέρους του πολυθεάματος προβάλλονται η μικρού μήκους ταινία  «FILM» σε σενάριο Samuel Beckett και σκηνοθεσία Alan Schneider με πρωταγωνιστή τον Buster Keaton και η επίσης μικρού μήκους ταινία «ΜΑΠ 2012 –Στο Μώλο» σε σενάριο και σκηνοθεσία Βασίλη Βαφέα με τον Κώστα Βουτσά και τη Χριστίνα Κουτσουδάκη. Η ερμηνεία των δυο κωμικών στις  αιρετικές αυτές ταινίες αναδεικνύει το μέγεθος του τραγικού στοιχείου που διαθέτουν οι κωμικοί ηθοποιοί. 

Ξεκίνησε
29/03/2020
Τελείωσε
05/04/2020
Έτος
2020