Ανδρόγυνο

Vault

Κωμωδία 2019 11 
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                                                    Βίκυ Αδάμου,
                                                        Χριστίνα Σαμπανίκου
                                                        
                              
                              
                              
                              
                                                    Χριστίνα Σαμπανίκου
Μία παράσταση κωμωδία. Σκηνοθεσία Βίκυ Αδάμου. Με τους Αλίκη Αβδελοπούλου, Χριστίνα Σαμπανίκου, Ελισσαίος Βλάχος, Βίκυ Αδάμου. Παραγωγή του 2019. Ανέβηκε στο θέατρο Vault.
Videos
Trailer 00:53

Η Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου  αποτελούν ένα δημιουργικό δίδυμο που το διαφορετικό βλέμμα και το καυστικό χιούμορ αποτελούν το κοινό σημείο αναφοράς τους τόσο στις κοινές όσο και στις ξεχωριστές καλλιτεχνικές τους δράσεις. 

Υπόθεση

Σύσσωμη η Επιστημονική Κοινότητα επί σκηνής με τη βοήθεια δύο Στερεοτύπων που έχουν παραδώσει το σώμα τους και τον καταστροφικό τους έρωτα στην επιστήμη, αποκαλύπτει στο κοινό τα αποτελέσματα ερευνών και μελέτης επί σειρά ετών πάνω στο Αρσενικό και το Θηλυκό και τη μεταξύ τους σχέση.

Επιχειρεί με τη βοήθεια του κοινού να δώσει απαντήσεις πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα: Τι ορίζεται ως Ανδρόγυνο; Είναι ο Γάμος μια κοινωνική απειλή; Μπορούν δύο ψυχές να μονιάσουν κάτω από την ίδια στέγη; Σπάνε τα στερεότυπα και αν ναι, τι ήχο κάνουν;

Μαρτυρίες ζευγαριών που έχουν απασχολήσει τους ειδικούς με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά στους θεατές σε μια προσπάθεια κατανόησης πριν προλάβουν να  καταβροχθίσουν ο ένας τον άλλο.

Θηλυκό: Βίκυ Αδάμου (σε διπλή διανομή με την Αλίκη Αβδελοπούλου)
Αρσενικό: Ελισσαίος Βλάχος 

Μία μαύρη κωμωδία που συνδυάζει το stand up με τον αυτοσχεδιασμό, την παντομίμα και το σωματικό θέατρο.

Μια παράσταση που ανοίγει διάλογο με όποιον από το κοινό θέλει να συνομιλήσει και κάθε φορά εξελίσσεται και μεταμορφώνεται ανάλογα με την επίδραση του.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που με πρωτότυπο και αναπάντεχο τρόπο καυτηριάζει  τον Γάμο και την συμβίωση, θίγοντας αναπάντεχα το φαινόμενο της έμφυλης βίας και τον αόρατο σεξισμό στην καθημερινότητα μας αποκαλύπτοντας μέσα από το γέλιο και τον σαρκασμό την σκοτεινή πλευρά μιας βαθιά στερεοτυπικής κοινωνίας. 

Σκηνοθεσία

Σύλληψη/Ιδέα
Βίκυ Αδάμου
Σκηνογράφος
Lazy Boy
Ενδυματολόγος
Lazy Boy
Φωτισμοί
Lazy Boy
Μουσική επιμέλεια
Άλκης Μπούφης
Επιμέλεια κίνησης
Ιωάννα Καμπυλαυκά