Άνθρωποι και ποντίκια

Cartel τεχνοχώρος

Δραματοποιημένη Λογοτεχνία 2018 22/11/2018 - 16/06/2019
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

Το «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ είναι μια σκληρή μα και βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων. Η αγωνιώδης και συγκινητική προσπάθεια των ανθρώπων του μόχθου για επιβίωση μέσα στις πιό δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, ο ρατσισμός, το απατηλό όνειρο για μια μικρή ιδιοκτησία, η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης, της πίστης, της αυτοδιάθεσης και της αλληλεγγύης, καθιστούν το έργο επίκαιρο και διαχρονικό, ενώ επιτρέπουν μια σύγχρονη ανάγνωση και σκηνοθετική προσέγγιση που υπογράφει ο Βασίλης Μπισμπίκης. Μια μάντρα ανακύκλωσης, στην περιοχή του Βοτανικού δίπλα από τα hot spot των μεταναστών και προσφύγων, γίνεται ο χώρος μέσα στον οποίο οι ήρωες δουλεύουν σκληρά, συγκρούονται, παλεύουν, απογοητεύονται αλλά ταυτόχρονια ονειρεύονται και ελπίζουν.

Οι χαρακτήρες του έργου αναγκαστικά σκληροί για να επιβιώσουν, ζουν σε ένα βρώμικο, αηδιαστικό κόσμο, η γλώσσα τους χυδαία πολλές φορές, οι σκηνές με σεξουαλικές στιγμές, αλλά και η κριτικής που γίνεται για το κοινωνικό συστημα, δεν έχουν τίποτε άσεμνο, ή διαφορετικό από τους συνήθεις διαλόγους μιας σκληρής πραγματικότητας. Με λίγα λόγια ο Στάινμπεγκ αναφέρεται με απόλυτο ρεαλισμό για ό,τι συμβαίνει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ενώ οι «βρώμικες» λεπτομέρειες είναι μέρος της μεγέθυνσης του Στάινμπεκ προς όφελος της Τραγωδίας, με στόχο τον εκδημοκρατισμό του τραγικού αυτού κόσμου.

Η παράσταση δεν θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως την Πέμπτη 21 Μαρτίου.

Η πΗ παράσταση δεν θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως την Πέμπτη 21 Μαρτίου.Η παράσταση δεν θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως την Πέμπτη 21 Μαρτίου.αράσταση δΗεν θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως την Πέμπτη 21 Μαρτίου.

Cartel τεχνοχώρος

Πρόγραμμα
Πέμπτη 20:30
Παρασκευή 21:15
Σάββατο 21:15
Κυριακή 21:15
Ξεκινάει
22/11/2018
Τελειώνει
16/06/2019
Τιμή
12€ κανονικό, 10€ μειωμένο, 5€ ανέργων
Έτος
2018
Διάρκεια
120'
Online εισιτήρια