Δεσποινίς Μαργαρίτα

Ζίνα

Μονόλογος 2017
watchlist
8 / 1
βαθμολογία
-
βαθμολόγησε
Σε μια σχολική αίθουσα, μια δασκάλα, η Δεσποινίς Μαργαρίτα, παραδίδει μαθήματα. Κάθε μάθημα, ένα μάθημα για τη ζωή, μια εμπειρία, ένα δίδαγμα. Κάθε λέξη, μία έννοια, μια ταύτιση με την καθημερινότητα. Παίζει, κλαίει, γελά, σαν δασκάλα, σαν παιδί, σαν εξουσιαστής,σαν υποτακτικός. Η παράσταση παρουσιάζεται για 3η συνεχή χρονιά.

Η «Δεσποινίς Μαργαρίτα» είναι μία δασκάλα του Δημοτικού που στην αίθουσα διδασκαλίας ξετυλίγει τη διττή της ταυτότητα. Της δασκάλας, μα και της γυναίκας που εξουσιάζει. Πρόκειται για μία αλληγορία πάνω στη δύναμη της εξουσίας, όπως τη συναντάμε στην κοινωνία, στην οικογένεια, στο σχολειό, στην εκκλησία, στο κράτος… Η Δεσποινίς Μαργαρίτα, ακροβατεί ανάμεσα στο λογικό και στο παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μάθημα ζωής με σύνθετα αλλά και πολλά απλά νοήματα-μηνύματα, ο μονόλογος του Ατάιντε συγκλονίζει ακόμα και αποδεικνύεται και πάλι προφητικός και επίκαιρος. Η κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος με ό,τι ηθικό και πνευματικό  συμπαρέσυρε βρίσκεται εδώ, σ ΄αυτόν τον μονόλογο.

Ξεκίνησε
13/11/2017
Τελείωσε
13/02/2018
Είδος
Έτος
2017