Ένα αλλιώτικο καλοκαίρι

Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Παιδικό 2019 10/11/2019 - 12/04/2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει την παιδική σκηνή του με το έργο Ένα Αλλιώτικο Καλοκαίρι του αγαπημένου Βρετανού συγγραφέα για παιδιά Μάικ Κένι.

Κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού η Έλλη πάει διακοπές, στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς κοντά στη θάλασσα. Το φετινό καλοκαίρι όμως, είναι αλλιώτικο από τα προηγούμενα. Η Έλλη φτάνει στο εξοχικό και ανακαλύπτει πως η γιαγιά της δεν είναι εκεί. Ο παππούς δεν μπορεί να βρει τις λέξεις, για να της πει, που έχει πάει η γιαγιά.

Έτσι ο παππούς εφευρίσκει έναν φανταστικό κόσμο  για να μπορέσει να εξηγήσει στην εγγονή του, την απουσία της γιαγιάς.  Όμως γιατί η γιαγιά άφησε πίσω την ομπρέλα της; Και τώρα ποιός θα φτιάξει το περίφημο κέικ της;  Και το κυριότερο πως θα βλέπει χωρίς τα γυαλιά της;

Πρόκειται για ένα  ποιητικό  έργο το οποίο με τρυφερότητα  πραγματεύεται το θέμα της απώλειας, τις αλλαγές στη ζωή και πως η συμφιλίωση με τις αλλαγές αυτές μας επαναπροσδιορίζουν.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2004 από το θέατρο 'Πόρτα' της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

- Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες

Σκηνοθεσία

Βοηθός σκηνοθέτη
Τόνια Πάστρα
Συγγραφέας
Μάικ Κένι
Μετάφραση
Κωστής Σκαλιόρας
Σκηνογράφος
Μυρτώ Λάμπρου
Ενδυματολόγος
Βιβέτα Στρατηγού
Φωτογράφος
Παύλος Μαυρίδης

Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Πρόγραμμα
Κυριακή 12:00
Ξεκινάει
10/11/2019
Τελειώνει
12/04/2020
Είδος
Τιμή
10€ γενική είσοδος 8€ για συλλόγους, φορείς, ομάδες, παρέες 7€ για σχολεία 6€ για τα παιδιά δημότες Πειραιά (με την προσκόμιση ταυτότητας του γονιού), ανέργων, πολυτέκνων, τριτέκνων, ΑΜΕΑ, φοιτητών, ατέλειες ηθοποιών (με την προσκόμιση κάρτας)
Έτος
2019
Διάρκεια
60'