Επανάσταση: Δαιμονισμένοι / Μεγάλοι αμαρτωλοί

Ιδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης"-Υπόγειο -2

Δραματοποιημένη Λογοτεχνία 2019
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση δραματοποιημένη λογοτεχνία. Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Χατζής. Με τους Νίκος Μάνεσης, Γιώργος Παπαπαύλου, Κωνσταντίνος Χατζής, Θεοχάρης Ιωαννίδης, Γιάννης Χόρτης. Παραγωγή του 2019. Ανέβηκε στο θέατρο Ιδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης"-Υπόγειο -2.
Videos
Trailer 00:30

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής συνεχίζει τη μελέτη πάνω στο έργο του Ντοστογιέφσκι και συγκεκριμένα σε μερικούς από τους πιο βασικούς ήρωες των έργων του: ο Ρασκόλνικοφ, ο Σταυρόγκιν, ο Σμερντιακόφ και ο Ιβάν Καραμάζοφ αντιμετωπίζουν τις αμαρτίες τους και τις προσωπικές τους αλήθειες, αναζητώντας το βάθος της ύπαρξής τους. Απέναντι τους ο Πορφύρης, ο Τύχων και ο Διάβολος. Η παράσταση θα παίζεται στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του ΙΜΚ και η προπώληση μόλις ξεκίνησε!

Η παράσταση είναι «συνέχεια» των Δαιμονισμένων, που μόλις ολοκλήρωσαν τον επιτυχημένο κύκλο των παραστάσεών τους, σε μία νέα προσέγγιση. Οι Μεγάλοι Αμαρτωλοί είναι μία πρωτότυπη διασκευή – σύνθεση, που υπογράφουν από κοινού ο Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος και ο Κωνσταντίνος Χατζής, και αποτελείται από αποσπάσματα των κορυφαίων έργων του Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία», «Οι Δαιμονισμένοι» και «Αδελφοί Καραμάζοφ» (το έργο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάπα). Στη νέα αυτή παράσταση, οι μεγάλοι αμαρτωλοί των αριστουργημάτων του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, συναντούν ο ένας μετά τον άλλον την αλήθεια τους, ή ίσως πιο σωστά, την τιμωρία τους.