Η γυναίκα της Πάτρας

Πόλη Θέατρο

Μονόλογος 2019
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                              
                                                    Ελένη Κοκκίδου
                                                        
                                                    Ελένη Κοκκίδου
Η παράσταση που παρουσιάστηκε πριν δέκα χρόνια και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, επανέρχεται με την ίδια ηθοποιό Ελένη Κοκκίδου που είχε τιμηθεί με το βραβείο Κάρολος Κουν και το βραβείο κοινού του Αθηνοράματος.
Videos
Trailer 00:16

Πρόκειται για ιδιαίτερη θεατρική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής της πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά, ο οποίος τις κατέγραψε με σειρά συνεντεύξεων τη δεκαετία του ΄80.Ο παραληρηματικός μονόλογος μιας παθιασμένης, πονεμένης γυναίκας, που εξομολογείται τη ζωή της και μιλά ανοιχτά χωρίς φόβο για τον πόνο, τη βία, την ηδονή, την αγάπη, τον έρωτα. Ένα πλάσμα πληθωρικό που τραγουδάει,χορεύει,κλαίει γελάει, θυμώνει, προκαλεί...
   Ένας καταρράκτης λέξεων, ήχων, εκφράσεων και πόνου.Ο χειμαρρώδης λόγος της Πανωραίας γίνεται ποίηση. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι αυτή της λαϊκής ψυχής που απελευθερώνεται. Η ζωή της ακροβατεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Μια ζωή ακραία, σκληρή, επικίνδυνη, αλλά με πάθος και ορμή. Η ηρωίδα με τρόπο μοναδικά αυθεντικό, με αμεσότητα και πηγαία λαϊκότητα αφηγείται τη ζωή της με συνταρακτική τραγικότητα, αλλά και κωμικές εξάρσεις. Γεύεται τη ζωή ολόκληρη, την εξαντλεί με όλη της την ύπαρξη, χωρίς κανόνες και περιορισμούς, χωρίς μιζέρια.

Ξεκίνησε
25/12/2019
Τελείωσε
12/04/2020
Κατηγορία
Έτος
2019
Διάρκεια
80'