Καλιγούλας

Τζένη Καρέζη

2022
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. Με τους Φάνης Δίπλας, Αλέξανδρος Κουκιάς, Ελένη Γεωργακοπούλου, Αλέξανδρος Τσίτσος. Παραγωγή του 2022. Ανέβηκε στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

Εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του Αλμπέρ Καμύ, η παράσταση «Καλιγούλας» σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά από έναν κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Λιθογραφείον στην Πάτρα, ανεβαίνει από 14 Οκτωβρίου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

Πρόκειται για μια κωμική περφόρμανς που, με αφορμή την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καλιγούλα, αποδομεί σαρκαστικά την εξουσία, την «πολιτική», τη θρησκεία, τον ερωτισμό και την τέχνη.  

Ένας νεαρός, αντισυμβατικός ηγέτης, ο Καλιγούλας, εξεγείρεται ενάντια στο πεπρωμένο και το παράλογο της ύπαρξης, ωθώντας τη λογική στα άκρα και υιοθετώντας ένα ριζοσπαστικό πολιτικό πρόγραμμα που φέρνει τα πάνω κάτω σε ολόκληρη την επικράτεια.

Η παράσταση, μια φιλοσοφική stand up κωμωδία που σταδιακά μετατρέπεται σε πολιτικό θρίλερ, προτείνει στους θεατές νέους, αναπάντεχους κώδικες επικοινωνίας με τη θεατρική πράξη.

 

Ξεκίνησε
14/10/2022
Τελείωσε
27/11/2022
Έτος
2022
Διάρκεια
95'