Κάτι διαφορετικό

SKROW

Παιδικό 2013
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση παιδικό. Σκηνοθεσία C for Circus. Με τους Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Παναγιώτης Γαβρέλας, Χρύσα Κοτταράκου, Παύλος Παυλίδης, Νατάσα Ρουστάνη κ.α. Παραγωγή του 2013. Ανέβηκε στο θέατρο SKROW.

Μια μουσικοθεατρικωμικοτραγικ... περίεργη παράσταση από το C. for Circus.

Μια παράσταση διαφορετική. Μιλά για τη διαφορετικότητα και για το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι οι διαφορετικοί. Βγαλμένη από διαφορετικούς ανθρώπους, απευθυνόμενη σε διαφορετικούς ανθρώπους, άλλους από τους προηγούμενους. Περνάμε πολύ ωραία στα καμαρίνια και αυτό βγαίνει προς τα ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...ΑΟΥΥΥΥΤΣ...ΜΗΗΗΗΗ...ΑΧ-ΑΧ... (δολοφονία του συντάκτη του δελτίου τύπου, συνεχίζει άλλος) ...και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Η παράσταση είναι πολύ καλή και πολύ αστεία. ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ

Τέσσερις ιστορίες βασισμένες στο «Κάτι άλλο» της Κάθριν Κέιβ, το «Μελαγχολικό θάνατο του Στρειδάκη» του Τιμ Μπάρτον, την «Καλή οικογένεια» του Γιόακιμ Πίρινεν και το «Χρυσό Δράκο» του Ρόλαντ Σίμελπφενιχ.

«Δεν ανήκεις εδώ. Δεν είσαι σαν κι εμάς. Είσαι κάτι άλλο.» Αυτή η φράση κυριαρχεί στο Κάτι άλλο της Κάθριν Κέιβ. Το Κάτι Άλλο προσπαθεί με κάθε τρόπο να μοιάσει με τους άλλους. Αλλά, ό,τι κι αν κάνει, το μόνο που καταφέρνει είναι να δείξει πόσο διαφέρει από αυτούς. Τότε εμφανίζεται το Κατιτί και του ζητάει να γίνουν φίλοι. Αλλά το Κάτι Άλλο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το Κατιτί τού μοιάζει σε κάτι.

Ο Μελαγχολικός θανατος του Στρειδάκη είναι μια συλλογή σαγηνευτικά μακάβριων ποιημάτων υπογεγραμμένων από τον διάσημο σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον, στην οποία εξιστορεί τα δεινά των αλλόκοτων ηρώων του. Τα ασυνήθιστα παιδάκια που πρωταγωνιστούν σ΄ αυτές τις σελίδες, είναι αξιαγάπητοι παρείσακτοι που πασχίζουν να βρουν λίγη αγάπη στον απάνθρωπο κόσμο τους.

Ο Γιόακιμ Πίρινεν στο έργο του Καλή οικογένεια, παρουσιάζει την όμορφη ζωή του Λάσσε και της οικογένειάς του. Ένα υπέροχο σπίτι, μια καλοπληρωμένη, ευχάριστη δουλειά, υγεία, δύο πανέξυπνα παιδιά και μια τέλεια σύζυγος συνθέτουν την αψεγάδιαστη εικόνα της καθημερινότητάς του. Υπάρχει μήπως κάτι που μπορεί να διαταράξει αυτή την ιδανική κατάσταση;

Στον Χρυσό δράκο πέντε πρόσωπα διηγούνται μια παράξενη πολύπτυχη ιστορία, με επίκεντρο το ασιατικό εστιατόριο "Ο Χρυσός Δράκος", κάπου στην κεντρική Ευρώπη. Με φόντο τον καταιγισμό εξωτικών παραγγελιών και με γρήγορες εναλλαγές εικόνων, ξετυλίγονται μπροστά μας στιγμές από τη ζωή δεκαεπτά ανθρώπων μιας σύγχρονης πολυεθνικής κοινωνίας, που ζουν και εργάζονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Στο κέντρο της ιστορίας, ένας νεαρός Κινέζος που υποφέρει από πονόδοντο και η μικρή αδελφή του που, χωρίς να το γνωρίζει, ζει φυλακισμένη μερικά μέτρα μακριά του.

Η παράσταση πήρε τη 2η θέση στο Bob Theater Festival 2013 στο Bios και ανέβηκε ολοκληρωμένη τον Οκτώβρη στο Skrow Theater στην Αθήνα.

Μια ξεχωριστή παράσταση με ζωντανή μουσική.

Αλλά ας μην περιαυτολογούμε άλλο. Ας μιλήσουμε για εσάς...