Κάζιμιρ και Καρολίνα

Bios.Tesla main

Κοινωνικό 2018 14 
watchlist
7,6 / 10
5 χρήστες
-
βαθμολόγησε

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς παρουσιάζει το έργο του Έντεν φον Χόρβατ, Κάζιμιρ και Καρολίνα, που θα παρουσιαστεί σε όλους τους χώρους του κτιριακού συγκροτήματος του Bios στην οδό Πειραιώς.

Το Κάζιμιρ και Καρολίνα του Έντεν φον Χόρβατ είναι ένα εμβληματικό έργο για την κρίση. Τόσο την οικονομική (την εποχή που γράφεται το έργο, δηλαδή το 1932, η Κεντρική Ευρώπη βιώνει μεγάλη ανέχεια, ύφεση και ανεργία) και την πολιτική (στο έργο υπάρχουν πολλά προανακρούσματα της επερχόμενης φασιστικής λαίλαπας), αλλά επίσης την κοινωνική και υπαρξιακή. Τοποθετημένο στο περιβόητο Oktoberfest, με φόντο μεταξύ άλλων τη φαντασμαγορική πτήση του αερόστατου Ζέπελιν (που αναγγείλει μια καινούργια εποχή), φαντασμαγορικές ρόδες λούνα-παρκ και ένα κωμικοτραγικό τσίρκο τεράτων, το αριστούργημα του Χόρβατ εκτυλίσσεται μέσα σε ένα και μόνο βράδυ, σε 117 κινηματογραφικού τύπου σκηνές, διατρέχοντας τις ζωές μιας ομάδας νέων ανθρώπων, που θεωρητικά θα έπρεπε να βρίσκονται στη βιολογική και δημιουργική ακμή τους, αλλά στην πραγματικότητα οδεύουν ολοταχώς προς την παρακμή και τον όλεθρο.

Η παράσταση θα απλωθεί τόσο στους εσωτερικούς χώρους του Bios, μετατρέποντάς το σε ένα είδος κινηματογραφικού στούντιο, σε διαφορετικές γωνιές του οποίου λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα τα πιο παράξενα -ελκυστικά αλλά και απωθητικά- συμβάντα, καθώς και στους δρόμους έξω από το Bios. Και όλα αυτά με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Η παράσταση θα αποτελεί όμως μία πρωτότυπη, ολοκληρωμένη εμπειρία για τον θεατή. Το κοινό θα γίνεται μέρος του πλήθους του Oktoberfest  και θα μπορεί να καταναλώνει φαγητό και ποτά που σερβίρει η καντίνα της πολύβουης γιορτής. Οι θεατές με το εισιτήριό τους, θα μπορούν να καταναλώνουν παγωτό της μηχανής, λουκάνικα, μπίρα και ψητό κοτόπουλο.

Πληροφορίες εργαστηρίου

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από 12 Δεκεμβρίου 2017 έως 27 Φεβρουαρίου 2018.
Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν από 28 Φεβρουαρίου 2018 έως 1 Απριλίου 2018.

Οι ώρες του εργαστηρίου θα είναι απογευματινές αλλά θα αποφασιστούν επακριβώς μετά από συνεννόηση με τους συμμετέχοντες.

Οι ενδιαφερόμενοι ηθοποιοί πρέπει να καταθέσουν βιογραφικό και τουλάχιστον δύο φωτογραφίες, μία πορτρέτο και μία ολόσωμη.

Η επιλογή των ηθοποιών, στην οποία θα συνεκτιμηθεί και η πιθανή γνώση μουσικών οργάνων, το τραγούδι και άλλες ειδικές δεξιότητες (π.χ. ακροβατικά, μαγικά τρικ, χορός κλπ)

 θα γίνει μέσω ακροάσεων και συνεντεύξεων στα τέλη Απριλίου 2017. 

Συγγραφέας
Edmund Josef von Horváth
Μετάφραση
Γιώργος Δεπάστας
Σκηνογράφος
Εύα Μανιδάκη
Ενδυματολόγος
Ιωάννα Τσάμη
Βοηθός ενδυματολόγου
Ήρα Καραγκούνη
Φωτισμοί
Στέλλα Κάλτσου
Μουσική επιμέλεια
Jan Van de Engel
Επιμέλεια κίνησης
Όλγα Σπυράκη
Φωτογράφος
Πάνος Κοκκινιάς
Ξεκίνησε
28/02/2018
Τελείωσε
01/04/2018
Κατηγορία
Έτος
2018
Διάρκεια
120'