Λόγια της πλώρης

Βεάκη

Παιδικό 2016
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση παιδικό. Σκηνοθεσία Γιώργος Παπαευσταθίου. Με τους Κωνσταντίνος Κυριακού, Θαλής Πολίτης, Στεφανία Φιλιάδη, Νίκος Καραστέργιος, Παύλος Βησσαρίων Φαλούτσος κ.α. Παραγωγή του 2016. Ανέβηκε στο θέατρο Βεάκη.

Ο Μανωλιός είναι ένας νεαρός νησιώτης και όνειρό του είναι να ταξιδεύει στη θάλασσα, όπως όλοι οι καπετάνιοι του νησιού του. Για οικογενειακούς λόγους, αναγκάζεται να παραμείνει στο νησί. Ακούει τις ιστορίες του φίλου του του Ανδρέα και των άλλων ναυτικών στο καφενείο του νησιού και με τη φαντασία του, τις ζει και ο ίδιος. Ζωντανεύει με το μυαλό του ιστορίες με γοργόνες, με φουρτούνες, με προλήψεις των ναυτικών, αλλά και με τα αστεία περιστατικά στα ταξίδια τους. Ιστορίες που διδάσκουν στα παιδιά, τη δύναμη της θέλησης, της φιλίας, της αλληλεγγύης και της ομαδικότητας.

Με το φόβο ότι δεν θα πραγματοποιήσει το όνειρό του, ζητά από τον φίλο του Ανδρέα, να καταγράψει όλες αυτές τις ιστορίες και να του τις δώσει, ώστε να τις ζει και ο ίδιος, έστω μέσα από τον γραπτό λόγο. Ο αδελφικός του φίλος συμφωνεί και έτσι καταγράφει όλες αυτές τις περιπέτειες με τον τίτλο «Λόγια της πλώρης». Περιπέτειες γεμάτες μυστήριο, γέλιο, παραδοσιακούς χορούς, αλλά και γεμάτες ελπίδα. Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο…

Άραγε θα βρει τη δύναμη ο Μανωλιός να ζήσει το όνειρό του; Θα αρμενίσει και ο ίδιος τα πέλαγα με το δικό του καράβι; Ένα καράβι που όλοι έχουμε ανάγκη. Ένα καράβι που το όνομά του είναι τόσο γλυκό, αλλά και τόσο δυνατό ταυτόχρονα. Ένα καράβι που το λένε… Ελπίδα!