Λουκής Λάρας

Δημοτικό θέατρο Πειραιά - Σκηνή Ωμέγα

Μονόλογος Δραματοποιημένη Λογοτεχνία 2021 15/10/2021 - 28/11/2021
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                              
                                                    Μανώλης Μαυροματάκης

Μια εναλλακτική πρόταση για  τον εορτασμό της Επετείου της Επανάστασης του 1821 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Λευτέρη Γιοβανίδη.

Μια  προσωπική εξομολόγηση, που μας αποκαλύπτει τις λιγότερο ένδοξες και  λαμπερές  πτυχές  της περιόδου του 1821, συστήνοντας μας  τα πρόσωπα τα οποία η Ιστορία παραμερίζει : τους αντι-ήρωες. Αυτούς που, μετά τον αγώνα, ηρωικά αναλαμβάνουν να συνεχίσουν τη «ζωή».

Η  διαχρονικότητα του αντι-ήρωα είναι αυτή που καθιστά το έργο πιο επίκαιρο από ποτέ. Τι έχει να μοιραστεί μαζί μας ο μέσος άνθρωπος της Επανάστασης; Είναι ένας άνδρας καθημερινός, απλός, όπως οι περισσότεροι από εμάς: ταυτόχρονα δειλός και θαρραλέος, δυνατός και ασθενικός, μεγαλόψυχος και εγωιστής, φοβισμένος και δυναμικός –ένα κράμα γόνιμων αντιθέσεων που εξασφαλίζει όχι μόνο την επιβίωση αλλά και την εξέλιξη.

Μετατρέποντας σε πρωταγωνιστή έναν άλλοτε «κομπάρσο της ζωής», η παράσταση επιχειρεί να αναδείξει την ιστορικότητα και τη συγκίνηση της καθημερινότητας. Η ανεκτίμητη αξία του προσωπικού ημερολογίου πλάι στο βιβλίο της Ιστορίας: αυτός είναι ο Λουκής Λάρας.

Βοηθός σκηνοθέτη
Βασιλική Σουρή
Συγγραφέας
Δημήτριος Βικέλας
Βοηθός σκηνογράφου
Όλγα Μπρούμα
Βοηθός ενδυματολόγου
Όλγα Μπρούμα
Επιμέλεια κίνησης
Αντιγόνη Γύρα

Δημοτικό θέατρο Πειραιά - Σκηνή Ωμέγα

Πρόγραμμα
Παρασκευή 21:30
Σάββατο 21:30
Κυριακή 19:30
Ξεκινάει
15/10/2021
Τελειώνει
28/11/2021
Τιμή
14 ευρώ (γενική είσοδος) 8 ευρώ ( Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65)
Έτος
2021
Διάρκεια
70'