Μαθήματα πολέμου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Θεατρικό Αναλόγιο 2018 14 
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                                
                                
                                
                                
                  
          Aurora Marion
                        
                                
                                
                  
          Aurora Marion
Η παράσταση που έγινε sold out πριν το καλοκαίρι, θα συνεχιστεί για 10 μόνο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής από 21 εως 30 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια από 6 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου κάθε Τρίτη.

Το θεατρικό κείμενο του Γιάννη Λιγνάδη, που αποτελεί συρραφή ιστορικών γεγονότων, ανθολογημένων από τα πέντε πρώτα βιβλία της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου, επιχειρεί να αναδείξει την διαχρονική και οικουμενική ουσία της «τραγωδίας του πολέμου», τους σκοτεινούς και πολύπλοκους μηχανισμούς πίσω από το πολεμικό φαινόμενο. Η παράσταση επιχειρεί να αποτελέσει ένα γόνιμο μάθημα: σε γνωστικό επίπεδο, συνδυάζοντας τη γνώση του αρχαίου ιστορικού λόγου με τον σύγχρονο πολιτικό προβληματισμό· σε ψυχαγωγικό επίπεδο, επικοινωνώντας τα τραγικά συναισθήματα που παράγει η πολεμική βία.

Στα πολεμικά επεισόδια της δραματικής σύνθεσης περιέχονται η πολιορκία και άλωση της μαρτυρικής Πλάταιας, ο εμφύλιος πόλεμος στην Κέρκυρα, οι μάχες της Πύλου και της Σφακτηρίας, η καταστροφή της Μήλου. Τα πολεμικά γεγονότα και άλλα δραματικά συμβάντα συναρθρώνονται, μεταξύ άλλων, με τον επιτάφιο λόγο του Περικλή, τον λοιμό στην Αθήνα, ομιλίες πολιτικών πρωταγωνιστών και στοχαστικές κρίσεις του ιστορικού.

Η παράσταση παίζεται στο Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσας Α. Τριάντη

Ξεκίνησε
21/09/2018
Τελείωσε
18/12/2018
Έτος
2018
Διάρκεια
75'