Μπλε Υγρό ή Ο Ουρανός δε Φαίνεται Καλά από τη Σόλωνος

Πειραματική Σκηνή - Θέατρο Rex - Σκηνή "Κατίνα Παξινού"

2019
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Σκηνοθεσία Γιάννης Παναγόπουλος. Με τους Χρήστος Σταθούσης, Άρτεμις Μάνου, Μικές Γλύκας, Δήμος Κλημενώφ, Βλάσσης Χρυσικόπουλος κ.α. Παραγωγή του 2019. Ανέβηκε στο θέατρο Πειραματική Σκηνή - Θέατρο Rex - Σκηνή "Κατίνα Παξινού".

"Η Αθήνα δεν απαιτεί, η Αθήνα δεν εκβιάζει καμία χαρά, η Αθήνα σού προσφέρει χίλιους δυο λόγους, ψεύτικους ή αληθινούς, για την κακή σου διάθεση: το σπασμένο φανάρι στηνΑκαδημίας, τα πρεζόνια με τα αίματα στα χέρια στην Κάνιγγος, το 608 που μεταφέρει από Γαλάτσι Ζωγράφου επιβάτες-σαρδέλες με την αντίστοιχη μυρωδιά. Εδώ που τα λέμε, στην Αθήνα μπορείς να είσαι δικαιολογημένα μελαγχολικός και απροσδόκητα χαρούμενος• σε καταπίνει σιγά σιγά με την παρακμή της, κι αν καταφέρνεις και βγαίνεις στην επιφάνεια,είσαι ο σπάνιος αισιόδοξος"

Ιστορίες ανθρώπων. Μικρά ήσυχα όνειρα. Και γύρω τους η Αθήνα. Μία Αθήνα που τους παγιδεύει στο φως της. Σε αυτό το φως που λούζει όσα περνούν. Και η ζωή προχωράει, κι αυτό δεν είναι παρηγοριά αλλά αλήθεια καλυμμένη με κλισέ. Κάνει κύκλους, μετά χάνεται και δημιουργείται πάλι, κάνει ξανά κύκλους, μετά χάνεται και δημιουργείται πάλι.