Ο Βυσσινόκηπος

Χώρος τέχνης Ιδιόμελο

Κλασσικό 2014
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κλασσικό. Με τους Βασίλης Ασημάκης, Ερμίνα Γεράρδη, Γιάννης Μπόγρης, Τζένη Δριβάλα, Μαρία Κοντογούρη κ.α. Παραγωγή του 2014. Ανέβηκε στο θέατρο Χώρος τέχνης Ιδιόμελο.

Η Τζένη Δριβάλα, η γνωστή υψίφωνος, αλλά και ερμηνεύτρια ρόλων του κλασικού θεάτρου, μετά από αλλεπάλληλες σκηνοθεσίες στον χώρο της όπερας, σκηνοθετεί για πρώτη φορά θεατρική παράσταση. Πρόκειται για το τελευταίο έργο του Τσέχωφ, τον "Βυσσινόκηπο", ο οποίος μάλιστα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1904 - που είναι και το έτος του θανάτου του συγγραφέα- δηλαδή ακριβώς πριν από 110 χρόνια.

Η Τ. Δ. δηλώνει ιδιαίτερη αδυναμία στον Άντον Τσέχωφ, ήδη από τα χρόνια που φοιτούσε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Μάλιστα, ο τότε καθηγητής της στην Δραματολογία, αείμνηστος Αλέξης Διαμαντόπουλος, διαβάζοντας μια εργασία - ανάλυση της για τον Τσέχωφ, παρατήρησε ότι "ίσως θα έπρεπε να ασχοληθεί με την δραματολογία πιο σοβαρά".

Η ιδέα αυτής της παραγωγής προέκυψε από την ύπαρξη ενός ιδιαίτερου Χώρου Τέχνης στο Μαρούσι, το Ιδιόμελο. Το Ιδιόμελο στεγάζεται σε νεοκλασική οικία, άριστα διατηρημένη και ανακαινισμένη, της οποίας οι χώροι, εσωτερικοί και εξωτερικοί, θα λειτουργήσουν σαν "φυσικό σκηνικό" για τις τέσσερις πράξεις του "Βυσσινόκηπου".