Ο Λουκιανός των παιδιών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μουσικοθεατρικό 2019
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση μουσικοθεατρικό. Σκηνοθεσία Γιάννης Καλατζόπουλος, Άννα Βαγενά. Με τους Νικορέστης Χανιωτάκης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Αργύρης Παυλίδης, Χριστίνα Τσάφου κ.α. Παραγωγή του 2019. Ανέβηκε στο θέατρο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα πιο γνωστά τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που αγαπήθηκαν από τρεις γενιές του τόπου μας, θα ζωντανέψουν το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 16:30 στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

Σε αυτή μουσική παράσταση που είναι αφιερωμένη στον Λουκιανό, θα ακουστούν «Ο φτωχός και μόνος καουμπόι», το «Τζιν τζιν τζιν», η «Μαίρη Παναγιωταρά», τα «Θερινά σινεμά», «Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών» (σάμπα), ο «Μικρός Ήρωας» και άλλα αγαπημένα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν ο Δώρος Δημοσθένους, η Μαρία Κηλαηδόνη και η Παιδική Χορωδία της Σχολής Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού «Χριστιάννα Σκιαδά» (διδασκαλία: Βαγγέλης Κρανιώτης). Τους πλαισιώνει εξαμελής ορχήστρα που διευθύνει ο Βασίλης Γκίνος.

 

Παράλληλα, τα παιδιά της Σχολής σε χορογραφίες της Χριστιάννας Σκιαδά θα «σχολιάζουν» τα μουσικά μέρη με τον δικό τους τρόπο. Μεγάλο μέρος της παράστασης είναι αφιερωμένο στα παιδικά τραγούδια και παιχνίδια του «Αχ, πατρίδα μου γλυκιά», της δισκογραφικής δουλειάς του Λουκιανού Κηλαηδόνη που άφησε εποχή, όταν κυκλοφόρησε το 1993,  καθώς εκεί ο αξέχαστος συνθέτης συγκέντρωσε και κατέγραψε για πρώτη φορά τα «αδέσποτα», όπως έλεγε, τραγούδια και παιχνίδια της γειτονιάς, του κατηχητικού, των προσκόπων και της κατασκήνωσης. Έτσι, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν επί σκηνής το «Να ’το, να ’το,  το δαχτυλίδι», το «Δεν περνάς, κυρά Μαρία», το «Γκέο βαγκέο» και άλλα παιχνίδια και τραγούδια.

Συμμετέχει η Σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού «Χριστιάννα Σκιαδά»