Ο μαγικός αυλός

Εθνική Λυρική Σκηνή-Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Όπερα 2018
watchlist
- /-
βαθμολογία
-
βαθμολόγησε

Ο πιο επιτυχημένος και πολυσυζητημένος Μαγικός αυλός της εποχής μας έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η πολυταξιδεμένη παραγωγή της Κωμικής Όπερας του Βερολίνου, στην οποία το animation συνομιλεί με το ζωντανό θέαμα, θα παρουσιαστεί από τις 31 Μαρτίου και για 12 παραστάσεις, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Ζωής Τσόκανου και Γιώργου Μπαλατσινού.

Από το 2012 που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Βερολίνο, το «θαυμάσιο παράλογο μείγμα βωβού κινηματογράφου και ταινίας κινουμένων σχεδίων» (Berliner Morgenpost), έως σήμερα, ο Μαγικός αυλός έχει μαγέψει πάνω από 350.000 θεατές, από το Λος Άντζελες, τη Μινεσσότα, την Κίνα, τη Σεούλ, από το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, από την Ισπανία και την Ελβετία, έως το Μπολσόι της Μόσχας και την Κωμική Όπερα του Παρισιού.

 

Η υπόθεση αφορά την προσπάθεια του Ταμίνο να ελευθερώσει την όμορφη Παμίνα από τον Ζαράστρο. Η μητέρα της, η Βασίλισσα της Νύχτας, παρέχει γι’ αυτόν το σκοπό στον Ταμίνο ένα μαγικό αυλό και στον ακόλουθό του Παπαγκένο ασημένια καμπανάκια, των οποίων ο ήχος βοηθά να ξεπεραστούν κάθε είδους δοκιμασίες. Σταδιακά οι στερεότυπες απόψεις για το καλό και το κακό ανατρέπονται. Αυτό, το οποίο αποδεικνύεται καλό θριαμβεύει και το κακό κατακρημνίζεται.

Με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Συντελεστές: Πέτρος Μαγουλάς, Παναγιώτης Οικονόμου , Σάσα Εμάνουελ Κράμερ, Βασίλης Καβάγιας, Δημήτρης Κασιούμης, Γιώργος Ρούπας , Χριστίνα Πουλίτση, Βασιλική Καραγιάννη , Δήμητρα Κωτίδου, Μαρία Παλάσκα, Χρύσα Μαλιαμάνη, Μίνα Πολυχρόνου, Μαρία Κωστράκη, Αντωνία Καλογήρου, Άρτεμις Μπόγρη , Μαργαρίτα Συγγενιώτου,Έλενα Μαραγκού , Δήμητρα Κωτίδου, Μαριλένα Στριφτόμπολα, Τίμος Σιρλαντζής, Μάριος Σαραντίδης, Χρήστος Κεχρής, Γιάννης Φίλιας, Πέτρος Νικολόπουλος, Γιώργος Κουσάκης, Οδυσσέας Πολίτης, Γιάννης Αντωνίου, Μιχάλης Παρθενίδης, Μάριος Κεχαγιάς, Γιάννης Κάβουρας, Φίλιππος Δελλατόλας, Διονύσης Τσαντίνης, Θεόδωρος Μωραΐτης 

Σκηνοθεσία Σουζάν Αντράντε – Μπάρρη Κόσκυ

Αναβίωση σκηνοθεσίας Τομπίας Ριμπίτσκι
Animation Πωλ Μπάρριτ
Σύλληψη «1927» (Σουζάν Αντράντε, Πωλ Μπάρριτ) – Μπάρρη Κόσκυ
Δραματουργία Ούλριχ Λεντς
Σκηνικά-κοστούμια Έστερ Μπιαλάς
Διεύθυνση χορωδίας Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Credits φωτογραφίας: © Iko Freese / drama-berlin.de

 

Ενορχηστρώσεις/Μουσική διεύθυνση
Ζωή Τσόκανου
Γιώργος Μπαλατσινός
Ξεκίνησε
31/03/2018
Τελείωσε
29/04/2018
Είδος
Έτος
2018