Ο Μικρός Ονειροπόλος

Από Κοινού

Παιδικό 2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση παιδικό. Σκηνοθεσία Ξανθή Ταβουλαρέα. Με τους Μυρτώ Τερζοπούλου. Παραγωγή του 2020. Ανέβηκε στο θέατρο Από Κοινού.

Ένα παραμύθι για τη δύναμη της θέλησης, την πίστη σε μια ιδέα, για τη σημασία των στόχων στη ζωή μας, για τα όνειρα που με αφοσίωση μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Όσο μεγάλα κι αν είναι!

Για όλα αυτά, μιλά ο Μικρός Ονειροπόλος, η παιδική παράσταση από το Ρέον Θέατρο, που –μετά την περσινή της επιτυχία– παίζεται για δεύτερη χρονιά. Το κείμενο υπογράφει ο Μάνος Ζερβάκης, τη σκηνοθεσία η Ξανθή Ταβουλαρέα – ιδρυτικό μέλος του Ρέον, ενώ στο ρόλο της αφηγήτριας, βρίσκουμε μια από τις πιο στενές της συνεργάτιδες, τη Βαρβάρα Πεντζερίδου.

Επιστρατεύοντας κούκλες, αφήγηση, τραγούδι, αντικείμενα και θεατρικό παιχνίδι, οι συντελεστές θα συστήσουν στους μικρούς θεατές –παιδιά από 4 χρόνων και πάνω– τον Μικρό Ονειροπόλο:

Ένα αδύνατο αγόρι με κατάξανθα μαλλιά, που του άρεσε να βοηθά την οικογένειά του, να παίζει με τους φίλους του, να υπερασπίζεται το καλό, να χαμογελά και να ονειρεύεται διαρκώς πως μια μέρα θα γίνει πρίγκιπας. Οι φίλοι του τον κορόιδευαν: «Ναι, καλά, σιγά τα αυγά! Απ’ το χωριό μας πού να πας βρε κακομοίρηηη; Και τόσο φτωχός που είσαι, ποτέ δεν θα γίνεις πρίγκιπας;»

Αυτός όμως δεν εγκατέλειπε ποτέ. Συνέχισε να πιστεύει στο όνειρό του. Ώσπου μια μέρα, σχεδόν μαγικά το είδε να υλοποιείται. Πώς; Η συνέχεια στη σκηνή του Από Κοινού Θέατρο.

Συγγραφέας
Μάνος Ζερβάκης
Μουσική επιμέλεια
Βαλάντης Τερζόπουλος
Ακούγεται η φωνή
Βαρβάρα Πεντζερίδου
Σκηνικά αντικείμενα / μάσκες
Ρέον Θέατρο
Ξεκίνησε
16/02/2020
Τελείωσε
29/03/2020
Κατηγορία
Έτος
2020
Διάρκεια
60'