Ο Τζόαν Παντάν και οι Θλιμμένοι Τροπικοί

Μπάγκειον Ξενοδοχείο

Κοινωνικό 2018
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                  
          Χρήστος Καπενής
          
          Γρηγόρης Χατζάκης
                        
                  
          Χρήστος Καπενής
          
          Γρηγόρης Χατζάκης
                        
                  
          Χρήστος Καπενής
                        
                  
          Χρήστος Καπενής
                        
                  
          Χρήστος Καπενής

Στο έργο του Ντάριο Φο «Ο Τζόαν Παντάν και η ανακάλυψη της Αμερικής» ο ομώνυμος ήρωας είναι ένας κατεργάρης νεαρός, ο οποίος κρύβεται σε ένα καράβι στο τελευταίο ταξίδι του Χριστόφορου Κολόμβου για την Αμερική, προκειμένου να γλιτώσει από την Ιερά Εξέταση. Αφού φτάσει στον Νέο Κόσμο, περνάει από πολυάριθμες περιπέτειες, ώσπου καταλήγει να γοητεύεται από την κουλτούρα των ιθαγενών Ινδιάνων και εν τέλει να γίνεται μέλος τους.

Με αφετηρία τις περιπέτειες του Τζόαν Παντάν οι Ginger Creepers επιστρέφουν για να παρουσιάσουν τη νέα τους θεατρική παράσταση που βασίζεται μεν πάνω στο ανατρεπτικό κείμενο του Ντάριο Φο, αλλά συνδυάζεται και με τη δική τους οπτική, όπου η προσωπική διαδικασία αναζήτησης αποτελεί κύριο μέρος του αποτελέσματος.  Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές λαμβάνουν μέρος σε ένα νοητό και πολύπλευρο ταξίδι προσωπικής αναζήτησης που μπορεί να είναι από την Ισπανία προς τον Νέο Κόσμο, από την σημερινή κοινωνία προς την Αμερική των Ινδιάνων, ή από ένα άτομο προς ένα άλλο. Έτσι, μέσα από το καυστικό χιούμορ του νομπελίστα συγγραφέα, οι Ginger Creepers δημιουργούν ταυτόχρονα ένα σύστημα προσωπικών και οικουμενικών αποικιών.

Η παράσταση περιλαμβάνει τρία μέρη ξεκινώντας από το ισόγειο του Ξενοδοχείου Μπάγκειον όπου ο γκρουμ/Τζόαν Παντάν αφηγείται στους θεατές ιστορίες από την Ομόνοια και το Μπάγκειον. Η ξενάγηση συνεχίζεται σε χώρους του ξενοδοχείου. Και καταλήγουμε στην κυρίως παράσταση, στο αίθριο, σε ένα live ντοκιμαντέρ, το ντοκιμαντέρ του Τζόαν Παντάν.

Βοηθός σκηνοθέτη
Κική Μπαρμπαβασίλογλου
Συγγραφέας
Ντάριο Φο
Σκηνογράφος
Ζωή Αρβανίτη
Ενδυματολόγος
Lila Nova
Ηχολήπτης/Σχεδιασμός ήχου
Βύρων Κατρίτσης
Τραγούδι
Blaine Reininger
Ξεκίνησε
15/10/2018
Τελείωσε
13/11/2018
Είδος
Έτος
2018
Διάρκεια
100'