Ολεάννα

Θέατρο Τ

Δράμα Κοινωνικό 2023 25/09/2023 - 10/10/2023
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση δράμα, κοινωνικό. Σκηνοθεσία Μυρσίνη Καρματζόγλου. Με τους Γιάννης Μαυρόπουλος, Βικτώρια Παπαδοπούλου Σισκοπούλου. Παραγωγή του 2023. Ανέβηκε στο θέατρο Θέατρο Τ.

Ένας νέος και ανερχόμενος καθηγητής πανεπιστημίου βρίσκεται ένα βήμα πριν τη μονιμοποίηση. Πριν την καταξίωση, την ηθική και υλική ανταμοιβή των κόπων του, πριν την πραγμάτωση του αμερικανικού ονείρου για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Μια νεαρή φοιτήτρια διαμαρτύρεται ότι κάνει τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να ακολουθήσει το μάθημα.

Ποιος κατέχει τη γνώση; Ποιος δικαιούται να θέτει τους όρους του παιχνιδιού της εκπαίδευσης; Πού είναι τα όρια της εξουσίας και τι ορίζεται ως παραβίαση;

Μέσα από τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής του, o Mamet (‘mametspeak’) βάζει τους δύο χαρακτήρες, σχεδόν να επαναλαμβάνουν και να ερμηνεύουν ό,τι μόλις άκουσαν ή να διακόπτουν βίαια τη ροή του λόγου του συνομιλητή τους. Ένα έργο με απροσδόκητη πλοκή, η Oleanna μας αναγκάζει να εξετάσουμε τις συνέπειες των πράξεων μας και κάνει μια προσπάθεια να αποσαφηνίσει τα όρια μεταξύ επιτυχίας, ηθικής και προσωπικής ευθύνης.


Έναρξη Προπώλησης Ολεάννα, του David Mammet την Δευτέρα 21 Αυγούστου 00:00

Ξεκινάει
25/09/2023
Τελειώνει
10/10/2023
Κατηγορία
Έτος
2023