Σκέτη κοροϊδία

Αλεξάνδρεια - Πολυχώρος τέχνης

Κοινωνικό 2020
watchlist
10 / 10
2 χρήστες
-
βαθμολόγησε

                                                    Βασίλης Βλάχος,
                                                        Πανάγος Ιωακείμ
                                                        
                                                    Βασίλης Βλάχος,
                                                        Πανάγος Ιωακείμ
                                                        
                                                    Βασίλης Βλάχος,
                                                        Πανάγος Ιωακείμ,
                                                        Βασίλης Κατσικονούρης
Μία παράσταση κοινωνικό. Σκηνοθεσία Βασίλης Κατσικονούρης. Με τους Βασίλης Βλάχος, Πανάγος Ιωακείμ. Παραγωγή του 2020. Ανέβηκε στο θέατρο Αλεξάνδρεια - Πολυχώρος τέχνης .

Ένας καταπιεσμένος άνθρωπος γύρω στα εξήντα, ο Αντώνης, ευρισκόμενος σε άθλια ψυχολογική και οικονομική κατάσταση, παίρνει την απόφαση ν' αυτοκτονήσει. Εν είδει κύκνειου άσματος, μπαίνει σ' ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας που πρόκειται να κλείσει, με σκοπό να διαμαρτυρηθεί επειδή η εταιρεία τον εξαπάτησε, υψώνοντας έτσι ανάστημα, για πρώτη και τελευταία φορά στη ζωή του.

Ο Αντώνης, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον υπάλληλο, τον Προκόπη, δεν αργεί να οδηγηθεί στα άκρα και, δρώντας εν θερμώ, τραβά το πιστόλι που προοριζόταν για τον εαυτό του και το στρέφει εναντίον του υπαλλήλου. Δίχως να καταλάβει κι ο ίδιος πώς, βρίσκεται ξαφνικά στη θέση του απαγωγέα.

Η ομηρία εξελίσσεται σε τηλεοπτικό και διαδικτυακό σόου: αθέατοι αστυνομικοί, δημοσιογράφοι αλλά κι ένα ανώνυμο πλήθος, πέφτουν επάνω στους δυο ανθρώπους με διάθεση κανιβαλική. Η ασφυκτική κατάσταση εντείνεται από τον καλοκαιρινό καύσωνα και από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο δράστης.

Ο Αντώνης, μη μπορώντας ν' αντεπεξέλθει στην ολοένα αυξανόμενη πίεση, αφήνεται στην επιρροή του ομήρου, ο οποίος σταδιακά μετατρέπεται σε συνεργό, που κατευθύνει με μαεστρία τον απαγωγέα του προς το σημείο που ο ίδιος επιθυμεί.

Η «Σκέτη Κοροϊδία» είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό έργο με κωμικά στοιχεία.

Ξεκίνησε
25/01/2020
Τελείωσε
03/05/2020
Κατηγορία
Έτος
2020
Διάρκεια
75'