Σπασμένο γυαλί

Πόλη Θέατρο

Κοινωνικό Θρίλερ 2018
watchlist
7,5 / 10
4 χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μια οικογένεια στην Αμερική του 1938, πληροφορείται την αρχή των βίαιων διωγμών των εβραίων, την "Νύχτα των Κρυστάλλων". Το γεγονός αυτό πυροδοτεί διαφορετικές αντιδράσεις στον καθένα τους και οδηγεί σε ψυχανάλυση των δικών τους συναισθημάτων και φόβων, σε σχέση με τις δουλειές τους, τις φιλικές και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Πόσο μας επηρεάζουν τα κοινωνικά γεγονότα, πώς τα βιώνει ο κάθε ένας από εμάς και πόσο ικανά είναι να διαμορφώσουν τη ζωή μας;

Στο έργο αυτό, μια από τις πιο σημαντικές και ώριμες δουλειές του Μίλλερ, ο συγγραφέας ψυχαναλύει ένα γάμο και μας δείχνει όλα αυτά που μας κρατούν ακίνητους τη στιγμή που θα έπρεπε να δράσουμε. Όλους τους φόβους και τα μυστικά που μας κρατούν καθηλωμένους σε μια πραγματικότητα, μια σχέση, μια δουλειά που δεν μας ταιριάζει. Πολλές φορές δεν αντιδρούμε επειδή φοβόμαστε το άγνωστο. Άγνωστο όμως είναι το μέλλον μας ακόμη και αν μείνουμε εκεί που είμαστε!      

Υπόθεση του έργου:

Στην Νέα Υόρκη του 1938, την νύχτα των κρυστάλλων που οι Ναζί έσπασαν όλα τα μαγαζιά των Εβραίων, η Σύλβια Γκέλμπεργκ ξαφνικά παραλύει. Χωρίς κανένα παθολογικό αίτιο, μένει ακίνητη από τη μέση και κάτω.  Μπορεί ένα κοινωνικό γεγονός να επηρεάσει τόσο την υγεία κάποιου; Ή μήπως η αιτία βρίσκεται στον γάμο της με τον Φίλλιπ; Ο Δόκτωρ Χάιμαν θα σκάψει όσο πιο βαθειά αντέχει στα μυστικά της οικογένειας προκειμένου να την βοηθήσει. Αυτό όμως που θα βρει, μπορεί να μας βοηθήσει όλους.

Ξεκίνησε
25/10/2018
Τελείωσε
21/04/2019
Κατηγορία
Έτος
2018
Διάρκεια
120'