Τα Κορίτσια με τα Μαύρα

Περιοδεία

Κωμωδία Μαύρη Κωμωδία 2015
watchlist
10 / 10
3 χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κωμωδία, μαύρη κωμωδία. Με τους Μαρίνια Κρασανάκη, Μαρία Βουρλιδάκη, Αντώνης Βούρλος, Καλλιόπη Δακανάλη, Μικαέλα Βρυθιά κ.α. Παραγωγή του 2015.

Η παράσταση ανέβηκε την σεζόν 2015-2016 στο Θέατρο Κρητέλειο, στην Εβανς Ηρακλείου Κρήτης, σε διασκεύη και σκηνοθεσία του Μάνου Μανιά.

Το νέο έργο των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου «Τα Κορίτσια με τα Μαύρα», μια εκρηκτική κωμωδία για τη σύγχρονη Ελλάδα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την ‘’ευλογημένη απάτη’’ γραμμένη με το ταλέντο και το δηλητηριώδες, σπαρταριστό χιούμορ των δύο εξαιρετικών δημιουργών.

Η υπόθεση του έργου

Βρισκόμαστε στη γυναικεία Μονή της Παναγιάς της Μαυροβουνιώτισσας (βοήθειά μας!) κάπου στη Βόρεια Ελλάδα. Εκεί, οι καλόγριες της μονής (βοήθειά τους!) διάγουν τον ασκητικό τους βίο (τον αβίωτο!), πηγαίνοντας στον όρθρο, φτιάχνοντας μέλι, θαύματα, χασισόπιτες, κάνοντας δουλειές, σεξ με τον topless αλβανό, εξασφαλίζοντας μια θέση στον παράδεισο, μια βίζιτα εκ Σερβίας στον όπου γης φτιαγμένο, εισάγοντας θεούσες, εξάγοντας την ψυχή της ηγουμένης για να περάσει η μονή στα χέρια τους…Ζουν με λίγα λόγια μια απλή, λιτή και απέριττη μοναστηριακή ζωή! Όλη η λαμογιά, η διαφθορά και η διαπλοκή ανθρώπων του νόμου, της εκκλησίας, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της πορνείας, της αξύριστης, της μουγγής και της παρατημένης κάνουν "άγια πασαρέλα" στο εν λόγω μοναστήρι, το οποίο αποτελεί μια μικρογραφία της Ελλάδας.