Τα ρούχα

ΠΚ

Κοινωνικό 2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                                                    Δήμητρα Παπαδήμα,
                                                        Παύλος Κουρτίδης
                                                        
                                                    Δήμητρα Παπαδήμα,
                                                        Παύλος Κουρτίδης
Μία παράσταση κοινωνικό. Σκηνοθεσία Εμμάνουελ Μανιός. Με τους Παύλος Κουρτίδης, Δήμητρα Παπαδήμα. Παραγωγή του 2020. Ανέβηκε στο θέατρο ΠΚ.

Πρόκειται για ένα ψυχογράφημα -όπως το αποκαλεί η ίδια η συγγραφέας- που πραγματεύεται τα στάδια μιας ερωτικής σχέσης, που μπορεί να έχει τελειώσει, αλλά συνεχίζει και παραμένει τυλιγμένη στα ρούχα των δύο ανθρώπων που κάποτε αγαπήθηκαν. Κι έτσι, αυτοί φοράνε ξανά και μόνο με το μυαλό τους αυτά τα ρούχα που κάποτε έβγαλαν ο ένας για τον άλλον, νοιώθουν το άρωμα που αναδύουν από το δέρμα τους, αγγίζουν με τη μνήμη το χρώμα και τα συναισθήματά που ένοιωσαν και θυμούνται πόσο τους «πήγαιναν» (ή όχι) οι ώρες, οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια που έζησαν μαζί. Μπροστά και πίσω από τον καθρέφτη της ψυχής τους. Στιγμές αγάπης, στιγμές χαράς, στιγμές αντιθέσεων και συγκρούσεων.

Σε κόντρα με την κλασική απεικόνιση ιστοριών αγάπης και έρωτα, τα ρούχα, στη θεατρική τους απόδοση, περιγράφουν την ανατομία ενός χωρισμού και όχι το δράμα γύρω από αυτόν. Πότε με ιδιαίτερο χιούμορ, πότε με συγκίνηση και πότε με αυτή την ειρωνεία που μοιράζονται οι άνθρωποι που υπήρξαν εραστές.

 

 

Ξεκίνησε
28/11/2020
Τελείωσε
31/01/2021
Κατηγορία
Έτος
2020
Διάρκεια
80'