Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο βυθό

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Θέατρο Σκιών Παιδικό 2019
watchlist
5,5 / 10
2 χρήστες
-
βαθμολόγησε
"Τα Χριστουγεννα του Καραγκιόζη" του Ηλία Καρελλά συνεχίζονται και φέτος τις γιορτές στο Μέγαρο Μουσικής, κι αυτή τη φορά θα εξερευνήσει το βυθό.

Τα μυστικά της θάλασσας είναι πάντα συναρπαστικά. Τι να συμβαίνει άραγε, τις γιορτές, κάτω από την επιφάνειά της; Όλα τα πλάσματα του βυθού ετοιμάζουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, και ο Καραγκιόζης είναι φέτος ο επίσημος καλεσμένος τους. Όμως, ο οπισθοδρομικός κάβουρας δεν θέλει έξοδα για μουσικές και τραγούδια, γιατί έχει καβούρια στις τσέπες του. Θα μπορέσουν ο Καραγκιόζης και η παρέα του να κάνουν τη μουσική του βυθού να ακουστεί ή θα επικρατήσει σιγή ιχθύος; Ο Μορφονιός, γλιστρά σαν χέλι. Ο Σταύρακας έχει το μάτι του γαρίδα. Ο Μπάρμπα-Γιώργος θα τον χτυπήσει κάτω σαν χταπόδι. Και τα Κολλητήρια θα του ψήσουν το ψάρι στα χείλη. Θα τους βοηθήσει η γοργόνα των Χριστουγέννων που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Θα καταφέρει τελικά ο Καραγκιόζης να φάει τη θάλασσα με το κουτάλι ή θα τα θαλασσώσει; Η συνέχεια στον μπερντέ…


Τον αγαπημένο ήρωα του θεάτρου σκιών συντροφεύουν στο υποθαλάσσιο ταξίδι του η Γεωργία Νταγάκη (φωνή, λύρα) και η εξαμελής μπάντα πνευστών Dirty Athens Brass Band.

Συγγραφέας
Ηλίας Καρελλάς
Σύλληψη/Ιδέα
Ηλίας Καρελλάς
Μουσική
Dirty Athens Brass Band
Μουσικοί επί σκηνής
Dirty Athens Brass Band
Ξεκίνησε
20/12/2019
Τελείωσε
30/12/2019
Έτος
2019
Διάρκεια
90'