4ο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων

14 Ιανουαρίου 2020  |  από Μυρτώ Μπονιβέρη
4ο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων

Γράψε το έργο σου και δες το να ανεβαίνει στη σκηνή να εκδίδεται σε βιβλίο να μεταφράζεται.

 

Με αυτό το μότο, συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά η πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕνΘεΣυ) με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

 

Για τέταρτη συνεχή χρονιά (2019-2020), το ΕνΘεΣυ ψάχνει θεατρικές φωνές που μπορούν να αποτελέσουν μια νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων και μοιράζεται μαζί τους την εμπειρία από τη σύλληψη της πρώτης ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της στο χαρτί και την παρουσίασή της στη σκηνή.

 

Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα και ρεύματα, συνεργάζονται δημιουργικά με καταξιωμένους εκπροσώπους του χώρου και γράφουν το δικό τους πρωτότυπο μονόπρακτο θεατρικό έργο, το οποίο εκδίδεται ελληνικά και αγγλικά. H αγγλική έκδοση ταξιδεύει σε βιβλιοθήκες και μεγάλα Πανεπιστήμια του κόσμου.

 

Στο τέλος του Εργαστηρίου, τρία επιλεγμένα μονόπρακτα παρουσιάζονται  στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε συνθήκες πλήρους θεατρικής παραγωγής, ανοιχτής για το κοινό.

Όλα τα υπόλοιπα μονόπρακτα των συμμετεχόντων στο ΕνΘεΣυ παρουσιάζονται υπό μορφή Αναλογίου σε αίθουσα του Ιδρύματος.

 

 

Σε ποιους απευθύνεται το ΕΝΘΕΣΥ

  • Σε όποιον θέλει να μάθει πώς να γράψει ένα θεατρικό έργο, είτε έχει προηγούμενη εμπειρία είτε όχι. 
  • Σε όποιον μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζωή, τη φαντασία, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του για να γράψει ένα μονόπρακτο θεατρικό έργο και να το δει τυπωμένο σε δίγλωσση (ελληνική και αγγλική) έκδοσηέτσι ώστε να είναι προσβάσιμο στην ελληνική και διεθνή αγορά.   
  • Σε όποιον επιθυμεί να δει το μονόπρακτο θεατρικό έργο του να ζωντανεύει πάνω στη σκηνή ως ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση.

 

Με ποιους γίνεται φέτος το ΕΝΘΕΣΥ

Οι συμμετέχοντες εξασκούνται στη θεατρική γραφή (συγγραφικό θεατρικό training) από διακεκριμένες προσωπικότητες όλου του θεατρικού φάσματος.

 

Εισηγητές (αλφαβητικά):

Σοφία Διονυσοπούλου, Ακύλλας Καραζήσης, Ηρακλής Λογοθέτης, Γιάννης Τσίρος, Κώστας Φιλίππογλου.

Στο ΕνΘεΣυ θα πάρουν μέρος επίσης ο Μιχάλης Βιρβιδάκης, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και η Αμαλία Μουτούση

 

Η Διάρκεια υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής είνσι μέχρι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020.

Τα κείμενα και τα βιογραφικά θα αξιολογηθούν από επιτροπή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο ΕνΘεΣυ θα ειδοποιηθούν για την εγγραφή τους μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

 

 

* Η διαδιακασία υποβολής των αιτήσεων καθώς και το κόστος συμμετοχής αναφέρονται αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα του ιδρύματος, στο https://mcf.gr