Θεατρικά Νέα

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει για όγδοη χρονιά στους χώρους της εντατικό σεμινάριο θεάτρου με θέμα την «Ανάλυση του Κειμένου» και πώς αυτή εφαρμόζεται στη θεατρική εκπαίδευση και πρακτική. Το σεμινάριο, που απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρικούς συγγραφείς, σεναριογράφους, μεταφραστές και θεατρολόγους, θα διδάξει ο Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Actors Studio Drama School,  Ανδρέας Μανωλικάκης.

Η «Ανάλυση του Κειμένου» βοηθά τον πρακτικό και θεωρητικό του θεάτρου να ανακαλύψει, ανάμεσα και κάτω από τις λέξεις του έργου, τις πληροφορίες εκείνες που θα τον οδηγήσουν να κάνει τις πιο καίριες επιλογές. Η δουλειά επικεντρώνεται στην κατανόηση και ανάπτυξη όλων των στοιχείων της ιστορίας και των χαρακτήρων, με ιδιαίτερη έμφαση στην πραγματικότητα της κάθε στιγμής του έργου. Η διαδικασία αυτή διεγείρει τη φαντασία, την ευαισθησία, τη λογική και το προσωπικό υλικό του καλλιτέχνη.

Η διδασκαλία του Ανδρέα Μανωλικάκη στο σεμινάριο θα βασιστεί στο Σύστημα Stanislavski και τη Μέθοδο του Actors Studio. Στο σεμινάριο θα αναλυθούν αποσπάσματα από κλασικά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα. Επίσης θα γίνει μια αναδρομή στις ρίζες και την εξέλιξη του Συστήματος Stanislavski.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Το σεμινάριο διεξάγεται 8-11 Ιανουαρίου 2018, 10:30 – 15:30. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι εφικτή μόνο μετά από έγκριση της αιτήσεως συμμετοχής που οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης www.hau.gr/culture

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Πληροφορίες: 210 3680052, www.hau.gr/culture


Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης, όπου διδάσκει υποκριτική και σκηνοθεσία. Είναι επίσης δια βίου μέλος του Actors Studio καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Έχει διδάξει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας και ανάλυσης κειμένου σε Νέα Υόρκη, Αθήνα, Βερολίνο, Ρουμανία και Παρίσι. Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά το βιβλίο Βαχτάνγκοφ,Μαθήματα Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής του Νικολάι Γκόρτσακοφ, το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα, το 1997. Ως σκηνοθέτης αλλά και ως ηθοποιός, εργάστηκε στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη (στο Broadway, στο Actors Studio, στο Εθνικό Θέατρο του Ανατολικού Παρισιού και αλλού).

Μέσα από το ερώτημα “πώς και κατά πού προχωρούμε”, το Θέατρο Τέχνης επιθυμεί να γνωριστεί με το κοινό του και να ανοίξει μαζί του ουσιαστικό και δημιουργικό διάλογο.

Σημείο εκκίνησης: οι παραστάσεις που θα παρουσιαστούν τη φετινή σεζόν.

Με αφορμή το έργο που δημιουργούν φέτος οι καλλιτέχνες για το κοινό, συναντιόμαστε προκειμένου να μιλήσουμε καταρχάς για τις παραστάσεις. Αλλά να μιλήσουμε και για το ίδιο το Θέατρο Τέχνης. Για τις ανάγκες και τις επιθυμίες των καλλιτεχνών, του θεάτρου αλλά και για τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κοινού. Να γνωριστούμε εμείς, οι άνθρωποι του Θεάτρου Τέχνης, με τους φίλους του Θεάτρου Τέχνης. Να αισθανθούμε όλοι μέλη της ίδιας κοινότητας.

Γιατί Θέατρο Τέχνης δεν είναι μόνο οι άνθρωποι πάνω στη σκηνή και πίσω από τις παραστάσεις και τις δράσεις του Θεάτρου Τέχνης. Αλλά και οι άνθρωποι στην πλατεία, που 75 χρόνια τώρα, στηρίζουν το Θέατρο Τέχνης.

H πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στο Υπόγειο αμέσως μετά την παράσταση Οίκος Μακ-Μπεθ. Στην συζήτηση, πέρα από τον σκηνοθέτη Κωστή Καπελώνη και τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης, θα παρευρεθούν ο συγγραφέας του έργου Παναγιώτης Μέντης και η Ευανθία Στιβανάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου  Αθηνών. 

Στις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί, πάλι στο Υπόγειο, συζήτηση μετά την παράσταση «Η Λέσχη». Η σκηνοθετις Έφη Θεοδώρου, οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης, θα υποδεχθούν τη Χρύσα Προκοπάκη και τον Γιάννη Παπαθεοδώρου, καθηγητή νεοελληνικής φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ειδικό πάνω στον βίο και το έργο του Στρατή Τσίρκα.

Τέλος, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την παράσταση RELAX MINOTIS θα πραγματοποιηθεί στη σκηνή της Φρυνίχου συζήτηση με τον Βασίλη Παπαβασιλείου και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης.  

Οι υπόλοιπες ημερομηνίες των συναντήσεων με το κοινό θα ανακοινώνονται κάθε φορά  στο δελτίο τύπου των παραστάσεων καθώς και στο site και fb του Θεάτρου Τέχνης.

Η είσοδος σε όλες τις συζητήσεις είναι ελεύθερη.

Μια Πόρτα ορθάνοιχτη και φέτος!

Προσφορά για προπώληση εισιτηρίων από 1η έως και τις 15 Οκτωβρίου 2017

ΟΛΑ τα εισιτήρια για ΟΛΕΣ τις παραστάσεις ΟΛΗΣ της χρονιάς μόνο στα 8€!

Κλείστε τώρα τα εισιτήρια σας και παρακολουθήστε μια ή και περισσότερες από τις φετινές παραγωγές του Θεάτρου Πόρτα στην προνομιακή τιμή των 8€!

Κλείστε τα εισιτήρια σας εδώ

Για μία ημέρα, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, με ώρα έναρξης 16.00, θα πωληθούν για 3η συνεχή χρονιά εισιτήρια σε προσφορά των 3 ευρώ για όλες τις παραστάσεις της νέας σεζόν 2017 – 2018 του Θεάτρου Τέχνης, με τους εξής όρους:

Α. Θα δοθούν εισιτήρια για 17 συνολικά παραγωγές της σεζόν

Β. Συγκεκριμένα θα δοθούν:
– έως και 100 εισιτήρια για τις παραστάσεις : Οίκος Μακ-Μπεθ, «Ο Ρομπέν των δασών», Ο Δόκτωρ Τζέκυλ και ο κύριος Χάιντ, Δούλες.
– έως και 80 εισιτήρια για τις παραστάσεις: Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα, «Ελένη»,
– έως και 60 εισιτήρια για τις παραστάσεις: «Ακυβέρνητες πολιτείες ΙΙ: Αριάγνη», «Ακυβέρνητες πολιτείες ΙΙ: Νυχτερίδα», “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης”, “Ιούλιος Καίσαρ»
-έως και 50 εισιτήρια για τις παραστάσεις: “Προς Ελευσίνα”, Ένας άνθρωπος επιστρέφει στην πατρίδα του πιστεύοντας ότι θα τον σκοτώσουν και τον σκοτώνουν, “Duende»
-έως και 20 εισιτήρια για τις παραστάσεις: Ακυβέρνητες πολιτείες Ι: Η Λέσχη, ¨Νέκυια-Εκ-σταση”, «Αγαμέμνονας. Αισχύλος/Ευριπίδης”,”Σπήλαιο”

Γ. Η προσφορά ισχύει και στα δυο ταμεία του Θεάτρου (Πεσμαζόγλου 5 & Φρυνίχου 14).

Δ. Η ώρα έναρξης της προσφοράς είναι αυστηρά στις 16.00. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρις εξαντλήσεως του συγκεκριμένου αριθμού εισιτηρίων που θα προσφερθούν ανά παραγωγή.

Ε. Κάθε θεατής που φτάνει στο ταμείο δικαιούται να αγοράσει έως και δύο εισιτήρια για κάθε παράσταση, για όσες παραστάσεις της περιόδου επιθυμεί – ακόμη και για όλες, εφόσον δεν έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια που ορίστηκαν ως όριο της προσφοράς για κάθε παράσταση του ρεπερτορίου.

ΣΤ. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά φυσικής προτεραιότητας χωρίς τη χρήση γραπτής ή άλλης λίστας.

Ζ. Μόλις εξαντλούνται τα προσφερόμενα εισιτήρια κάποιας παραγωγής, οι φίλοι του Θέατρου που θα έχουν προσέλθει στα ταμεία, θα ενημερώνονται άμεσα από το Θέατρο.

Η. Παρακαλείσθε να έχετε ενημερωθεί για το πρόγραμμα της περιόδου 2016-17 από το site του Θέατρου Τέχνης www.theatro-technis.gr και να έχετε κάνει την επιλογή των παραστάσεων που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, ώστε να κερδηθεί χρόνος αναμονής για όλους τους φίλους του Θεάτρου.

Ζ. Το Θέατρο Τέχνης παρακαλεί να τηρηθούν και να γίνουν σεβαστοί οι όροι της προσφοράς. Θα προσπαθήσουμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς να είμαστε κοντά σας με προσφορές, αλλά και τιμές εισιτηρίων προσιτές σε όλους.

*Στο Θέατρο Τέχνης παίζονται ήδη οι παραστάσεις: “Relax Mynotis”, «Ακυβέρνητες πολιτείες Ι: Η Λέσχη», «Νέκυια-Εκ-σταση” και 16 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα η παράσταση “Οίκος Μακ-Μπεθ»

Ταμεία: Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα
τηλέφωνο ταμείου: 210.3228706
Φρυνίχου 14-Πλάκα, Αθήνα
τηλέφωνο ταμείου: 210.3222464

 

Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει το μεγάλης σημασίας καλλιτεχνικό του έργου  και εκτός των Ελληνικών συνόρων, μέσα από διεθνείς συμπαραγωγές και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Οιδίπους τύραννος» του Σοφοκλή με το Θέατρο  ΒΑΧΤΑΗΓΟΒ της Μόσχας απέσπασε το βραβείο Crystal Turandot ως η καλύτερη παράσταση. Πρόκειται για το σημαντικότερο θεατρικό βραβείο (ανεξάρτητο, μη κρατικό) της Ρωσίας, το οποίο θεσμοθετήθηκε το 1991 μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης. Ο «Οιδίπους τύραννος» παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στη Μόσχα (Ρωσία), στην Αγία Πετρούπολη (Ρωσία), στο Τελ Αβίβ (Ισραήλ), στην Βαρόνιεζ (σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας), στο Σπολέτο (Ιταλία), στο Πετροζαβόντσκ (Ρωσία), αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Ο σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου ΒΑΧΤΑΗΓΟΒ Ρίμας Τούμινας σημειώνει:  «Είμαι πολύ υπερήφανος που το κοινό μας project , αντίθετα με πολλές συμπαραγωγές που γίνονται και μένουν σε ένα πρώτο επίπεδο, είδε το φώς και ολοκληρώθηκε.  Ο ελληνικός Χορός αποκάλυψε το καλλιτεχνικό νόημα όλης της τραγωδίας. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο Ρώσος Θεατής αγάπησε την ερμηνεία των Ελλήνων ηθοποιών. Μια αγάπη που οι Έλληνες την αξίζουν. Πρόκειται για καλλιτέχνες με μεγάλη αυτοθυσία, με υψηλό επαγγελματισμό και απόλυτη αίσθηση της υψηλής αποστολής του Θεάτρου. «Οι Έλληνες ηθοποιοί όχι απλώς μας κατέπληξαν, αλλά μας κατέκτησαν».

«Είναι ύψιστη τιμή για εμάς αυτή η διάκριση για την ελληνική συμμετοχή της συμπαραγωγής, όπως και για την εξαιρετική δουλειά του Θ. Αμπαζή», σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός.

Επίσης η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου απέσπασε το Α΄ Βραβείο στο International Student Theatre Festival “Danail Chirpansky”, όπου συμμετείχε με μία από τις πτυχιακές παραστάσεις των φετινών αποφοίτων, τον «Αγαμέμνονα», του Αισχύλου, σε διδασκαλία Δημήτρη Ήμελλου.

Το βραβείο απένειμε η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ (Kama Ginkas, Maiya Pramatarova, Dejan Dukovski), στην ελληνική συμμετοχή, από κοινού μ’ εκείνη του Κρατικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου της Μόσχας (VGIK), το οποίο συμμετείχε με την παράσταση “The Old World Landowners” του Νικολάι Γκόγκολ.

Το International Student Theatre Festival «Danail Chirpansky» διοργανώνεται στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του Διεθνούς Ταμείου Προώθησης του Πολιτισμού της UNESCO, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας και την Ακαδημία Θεατρικών και Κινηματογραφικών Τεχνών “Krastyo Sarafov”. Πρόκειται για ένα νέο θεσμό, του οποίου η φετινή πρώτη διοργάνωση διακρίθηκε για το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, και που υπόσχεται πολλά ως πυρήνας ανταλλαγής για σπουδαστές - νέους καλλιτέχνες του θεάτρου.

Μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες θεατρικές συγγραφείς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Το έργο της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Θέατρο Τέχνης και τον Κάρολο Κουν, γι αυτό και το θέατρο εξέδωσε γράμμα αποχαιρετισμού προς τιμήν της μεγάλης Λούλας Αναγνωστάκη. 

Το Θέατρο Τέχνης με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τη σπουδαιότερη σύγχρονη Ελληνίδα θεατρική συγγραφέα Λούλα Αναγνωστάκη. Ο βίος και το έργο της υπήρξαν άρρηκτα συνδεδεμένα με το Θέατρο Τέχνης και την ιστορία του, οχτώ από τα δώδεκα θεατρικά έργα της, τα οποία διακρίθηκαν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανέβηκαν για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης. Η Λούλα Αναγνωστάκη πρωτοεμφανίστηκε σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, τον Μάιο του 1965 με την Τριλογία της Πόλης («Η διανυκτέρευση», «Η πόλη», «Η παρέλαση»), ακολουθούν: Αντόνιο ή το μήνυμα (1972), Η νίκη (1978) και Η κασέτα (1982) σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, Ο ήχος του όπλου (1987) -το τελευταίο έργο που σκηνοθετεί ο Κάρολος Κουν- και Το ταξίδι μακριά (1995) σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή, με τη Ρένη Πιττακή να πρωταγωνιστεί σ’ όλα της σχεδόν τα έργα στο Θέατρο Τέχνης. Η νεκρώσιμος ακολουθία της Λούλας Αναγνωστάκη θα τελεστεί σήμερα 10 Οκτωβρίου 2017 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών στις τέσσερις το μεσημέρι.

Το Mistero Buffo του Ντάριο Φο είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ιταλού Νομπελίστα συγγραφέα, με το οποίο ο ίδιος ταξίδεψε τον κόσμο ερμηνεύοντας τον ρόλο του Guillare, ενός κλόουν που αφηγείται ιστορίες της Βίβλου. Ακολουθώντας τα βήματα του Φο, η παράσταση του Mistero Buffo, έκανε πρεμιέρα τον Μάιο του 2016 στην Νέα Υόρκη στο Balcony Theater της West Park Presbeterian Church, ενώ επαναλήφθηκε λίγο αργότερα, στην ίδια πόλη, στο πλαίσιο του United Solo Theater Festival, όπου απέσπασε και το βραβείο του Best Physical Theater Show 2016. Tον Ιούνιο του 2017, το Mistero Buffo πήρε μέρος στο Hollywood Fringe Festival στο Λος Άντζελες, όπου βραβεύτηκε με το Hollywood Fringe Producer’s Award 2017, ενώ τον Σεπτέμβριο, ο Guillare βρέθηκε σε ένα ακόμα μεγάλο θεατρικό κέντρο των ΗΠΑ, το Chicago., συμμετέχοντας στο Chicago Fringe Festival.

Τον Οκτώβριο, το Mistero Buffo φιλοξενείται από το Acre International Fringe Festival στο Ισραήλ. Οι παραστάσεις θα γίνουν στην παραθαλάσσια ιστορική πόλη Άκρα στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου. Τον Φεβρουάριο του 2018, η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί και στο Λονδίνο σε παραγωγή της Ark4Art!

 Η παράσταση

Το Mistero Buffo, σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου, είναι μια αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου με οικοδεσπότη έναν κλόουν. Μέσα από μονολόγους, αφηγηματικές και δραματικές στιγμές, διαλογικές σκηνές και “σκηνές πλήθους” (δοσμένες πάντα από έναν ηθοποιό), ο Guillare διαδίδει το επαναστατικό του μήνυμα ενάντια σε κάθε σύστημα που χρησιμοποιεί τακτικές εκφοβισμού για να επιβληθεί. Ο ηθοποιός Πάνος Βλάχος ερμηνεύει πλήθος χαρακτήρων, δίνοντας μια ερμηνεία υψηλών απαιτήσεων κι επιτυγχάνοντας μια πολιτική και καλλιτεχνική δήλωση, ανάλογη της αξιοσημείωτης πορείας του έργου.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 με καλεσμένο τον πεζογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Κώστα Βούλγαρη.

Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.

Από την αρχή των παραστάσεων (26 Νοεμβρίου 2015), το «Κιβώτιο» πλαισιώθηκε από μία σειρά συζητήσεων με το κοινό, μετά το τέλος της κάθε παράστασης. Στις συζητήσεις αυτές προσκλήθηκαν σημαντικά πρόσωπα  από διαφορετικούς χώρους της δημόσιας ζωής, που προσέγγισαν με τον δικό τους τρόπο το έργο του Αλεξάνδρου και τα ζητήματα που προκύπτουν από αυτό, αναδεικνύοντας τις προεκτάσεις του μέχρι σήμερα. Το κοινό αγκάλιασε με πρωτοφανές ενδιαφέρον τόσο την παράσταση όσο και τις συζητήσεις και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, να εκφράσει απορίες, να συμμετέχει σε γόνιμο διάλογο.

Ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό συνεχίζεται και την φετινή περίοδο, με καλεσμένο για την πρώτη συζήτηση της νέας χρονιάς, τον πεζογράφο και κριτικό λογοτεχνίας, Κώστα Βούλγαρη.

Η παράσταση "Αμύντας" - που ματαιώθηκε λόγω βροχής στις 26 Σεπτεμβρίου - θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και ώρα 21.00 στο Ωδείο Ηρώδου ΑττικούΟι κάτοχοι των ήδη αγορασμένων εισιτηρίων εισέρχονται κανονικά με τα εισιτήριά τους κατά την ημέρα της παράστασης, ενώ η προπώληση συνεχίζεται στο: https://www.viva.gr/tickets/theater/wdeio-irwdou-attikou/amintas

Ιανουάριος – Μάρτιος 2018

Δωρεάν Συμμετοχή  

Υποβολή αιτήσεων έως: 30 Οκτωβρίου 2017

Έναρξη workshop: 23 Ιανουαρίου 2018

Η χορογράφος και εκπαιδευτικός Σοφία Μαυραγάνη και ο μουσικός, συνθέτης και ερευνητής νέων μέσων Θάνος Πολυμενέας-Λιοντήρης εισηγούνται ένα εντατικό workshop από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο 2018, το οποίο εστιάζει στη νέα χορογραφική και μουσική δημιουργία. Έξι χορογράφοι συμπράττουν με έξι συνθέτες για τη δημιουργία πρωτότυπων έργων τα οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό.

Φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους που ενεργοποιούνται σε διαφορετικά πεδία και ακολουθούν διαφορετικές καλλιτεχνικές πρακτικές, το workshop μελετά τη σχέση χορού και μουσικής και μέσω μιας διαδικασίας συνεργασίας προσφέρει τόσο τεχνικά εργαλεία δημιουργίας στους συμμετέχοντες, όσο και την εμπειρία της δημιουργικής ζύμωσης.

Στόχος του workshop  είναι η καλλιτεχνική στήριξη των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών, η ισχυροποίηση των αισθητικών επιλογών τους και η δικτύωση της νέας γενιάς δημιουργών.

Το workshop ξεκινάει τον Ιανουάριο 2018 με ένα εντατικό πρόγραμμα 1 εβδομάδας και ακολουθούν πρόβες με feedback και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εισηγητές, ενώ η διαδικασία κορυφώνεται με την παρουσίαση των νέων έργων στο κοινό στις 13 & 14 Μαρτίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το πρόγραμμα αποτελεί ιδέα της χορογράφου Σοφίας Μαυραγάνη και υλοποιείται για πρώτη φορά σε παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την καλλιτεχνική περίοδο 2017 – 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη σελίδα του Μεγάρου www.megaron.gr αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής η οποία λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2017.