ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Athens Escape Route - Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει ψηφιακό κυνήγι θησαυρού

Μια πρωτότυπη ιδέα του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με άλλους φορείς για ένα διαδυκτυακό κυνήγι θησαυρού με δώρα, από tablet μεχρι εισιτήρια για θέατρο και μουσεία.
28.04.20

Επειδή ακόμα βρισκόμαστε αρκετές ώρες την ημέρα στο σπίτι μας, ο Δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού Athens Culture  Net μας καλούν να εξερευνήσουμε την πόλη μας μέσα από ένα διασκεδαστικό ψηφιακό κυνήγι θησαυρού. Με τη στήριξη της ΕΑΤΑ και την ευγενική προσφορά των: Μουσείο Μπενάκη, Εθνικό Θέατρο, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, οι νικητές του παιχνιδιού θα μοιραστούν tablet, ετήσιες συνδρομές σε μουσεία και δωρεάν εισιτήρια για το θέατρο. 

 

Ο Δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net σε συνεργασία με την So7 και την Escaped Live Adventure Rooms παρουσιάζουν το Athens Escape Route, το πρώτο διαδικτυακό παιχνίδι επίλυσης γρίφων και εικονικής περιήγησης στην Αθήνα και τον πολιτισμό της. Το παιχνίδι θα παίζεται ζωντανά για δύο πενθήμερα, από τις 29 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου και από τις 6 ως τις 10 Μαΐου, μεταξύ 18.30 και 21.30. Σ’ ένα ψηφιακό περιβάλλον οι παίκτες θα μάθουν πολλά για την Αθήνα, τον Δήμο της και τους 62 πολιτιστικούς φορείς - μέλη του Δικτύου Πολιτισμού της. Κάθε ημέρα θα παρουσιάζονται προς επίλυση 4 - 5 γρίφοι, ερωτήσεις, παιχνίδια γνώσεων και παρατηρητικότητας, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα κ.ά.. Για να τα λύσουν οι παίκτες, θα πρέπει να αναζητήσουν πληροφορίες και υλικό από τις ιστοσελίδες του Δήμου Αθηναίων, των μελών του Athens Culture Net και τις εικόνες της πόλης, όπως αυτές παρουσιάζονται στους διαδικτυακούς χάρτες και την απεικόνιση δρόμων (street view). Με διασκεδαστικό τρόπο και το σασπένς ενός escape room θα επισκέπτονται διαδικτυακά πολιτιστικούς οργανισμούς και γειτονιές και θα ενημερώνονται για την ιστορία, την αρχιτεκτονική, το σύγχρονο και παλιό πρόσωπο της Αθήνας, ανακαλύπτοντας άγνωστα αξιοθέατα και διεκδικώντας δώρα! 

 

Το Athens Escape Route έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τον Δήμο Αθηναίων και το AthensCulture Net. Η πρόσβαση στο παιχνίδι γίνεται από την ιστοσελίδα του Athens Culture Net www.athensculturenet.com και η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απεριόριστο αριθμό παικτών, αποκλειστικά όμως στις συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, ώστε να τηρούνται οι κανόνες και να διασφαλίζεται η συλλογικότητα ενός αληθινού παιχνιδιού. Για να προχωρήσει ο παίκτης στον επόμενο γρίφο θα πρέπει να έχει βρει την απάντηση στον προηγούμενο, ενώ για να ολοκληρώσει την ημέρα θα πρέπει να βρει λύση σε όλους τους γρίφους. Κάθε μία ώρα δίνεται βοήθεια για την επίλυση των πιο δύσκολων γρίφων από τους διαχειριστές του παιχνιδιού. Ο παίκτης που θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο χρόνο και τις 5 ημέρες του πρώτου κύκλου του παιχνιδιού θα κερδίσει ένα tablet και οι 4 επόμενοι παίκτες δωρεάν εισιτήρια για να επισκεφθούν τα Μουσεία Μπενάκη και το Εθνικό Θέατρο και να αποκτήσουν καταλόγους της Μόνιμης Συλλογής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. 

Το Athens Escape Route πραγματοποιείται με τη στήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) και με την ευγενική προσφορά του Μουσείου Μπενάκη, του Εθνικού Θεάτρου και του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. 

 

Πληροφορίες

Ημερομηνίες παιχνιδιού: Τετάρτη 29 Απριλίου ως Κυριακή 3 Μαΐου και Τετάρτη 6 Μαΐου ως Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Ώρες παιχνιδιού: 18.30 – 21.30 (οι παίκτες μπορούν να παίξουν μόνο τις συγκεκριμένες ώρες)

Ιδέα, Σχεδιασμός παιχνιδιού: So7 (Δημήτρης Κουρούμπαλης, Φρόσω Κορρού) και Escaped Live AdventureRooms

 

Δώρα

Ο παίκτης που θα ολοκληρώσει και τις 5 ημέρες του παιχνιδιού με τον καλύτερο χρόνο θα κερδίσει ένα tablet και οι 4 επόμενοι δωρεάν εισιτήρια από τα μουσεία Μπενάκη, το Εθνικό Θέατρο και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

 

Κατά τη δεύτερη εβδομάδα, 6-10 Μαΐου, ο παίκτης με τον καλύτερο χρόνο θα κερδίσει μια ετήσια συνδρομή στα Μουσεία Μπενάκη και οι 4 επόμενοι παίκτες δωρεάν εισιτήρια από τα μουσεία Μπενάκη και το Εθνικό Θέατρο, καθώς και καταλόγους της Μόνιμης Συλλογής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=alGuq3XHLuE