Η Οδύσσεια του Ομήρου από το ΚΘΒΕ διαδικτυακά

13 Ιανουαρίου 2021
Η Οδύσσεια του Ομήρου από το ΚΘΒΕ διαδικτυακά
Το ΚΘΒΕ μας χαρίζει το μεγαλειώδες έργο του Ομήρου μέσα από τις φωνές 38 καταξιωμένων ηθοποιών και τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Δρόσου.

Το διαδικτυακό ταξίδι με το μνημειώδες έργο της Οδύσσειας, όπως το  απέδωσε ο κορυφαίος ακαδημαϊκός και μεταφραστής Δημήτρης Μαρωνίτης, συνεχίζεται στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ. 
Είκοσι τέσσερις ραψωδίες, 12.110 στίχοι, 10 χρόνων γεγονότα σε 41 ημέρες, αποτυπώθηκαν σε ένα έργο 23 ωρών από τριάντα οκτώ ηθοποιούς του ΚΘΒΕ, που ένωσαν τις δυνάμεις τους υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Δρόσου.

Στην πέμπτη Ραψωδία ο Όμηρος μας ιστορεί γεγονότα 22 ημέρων: 4 για την κατασκευή της σχεδίας και 18 για το ταξίδι του ήρωα προς τη χώρα των Φαιάκων…τι

Η ραψωδία Ε΄ θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 13/ 01/2021στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού www.ntng.gr και στα podcast του ΚΘΒΕ στο soundcloud.com/ntngreece.

Ας φορέσουμε σιγά σιγά κι εμείς τα μαγικά χρυσά σανδάλια του Ερμή…γλάροι σαν τον γοργόφτερο μαντατοφόρο των Θεών ακροπατώντας στα κύματα των Ομηρικών λόγων να συντροφεύσουμε είκοσι μέρες κι είκοσι νύχτες, γεμάτες περιπέτειες και πάθη, τον Λαερτιάτη ήρωα που απ’ την παραμυθένια Ωρυγία της ευμάρειας, των ανέσεων και της προσφερόμενης αθανασίας αντιπαλεύει, (σύμβολο ήθους και αγωνιστικότητας), θεούς και δαίμονες και στοιχεία της φύσης πίσω να φθάσει στην πατρίδα των Φαιάκων - προπομπό του γυρισμού στα χώματα της πολυπόθητης Ιθάκης.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία- Συντονισμός: Έφη Δρόσου

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση, Ηχογράφηση, Μοντάζ και Μίξη ήχου: Διονύσης Κωνσταντινίδης

Μουσικοί: Κική Κριμιτζά (κλασική κιθάρα), Διονύσης Κωνσταντινίδης (πλήκτρα, ακουστική κιθάρα, συνθεσάιζερ, programming)

Φωτογραφικά εξώφυλλα: Τάσος Θώμογλου

Γραφικά: Σιμώνη Γρηγορούδη

 

ΔΙΑΝΟΜΗ

Αφήγηση: Γιάννης Παλαμιώτης

Αθηνά: Λίλιαν Παλαντζά

Δίας: Έφη Δρόσου

Ερμής: Χρήστος Παπαδημητρίου

Οδυσσέας: Στέργιος Τζαφέρης

Καλυψώ: Πολυξένη Σπυροπούλου

Ινώ: Νατάσα Δαλιάκα

Ποσειδών: Βασίλης Σπυρόπουλος