Νέες ακροάσεις από το Εθνικό θέατρο για τη σεζόν 2021-22

14 Ιουνίου 2021
Νέες ακροάσεις από το Εθνικό θέατρο για τη σεζόν 2021-22
Μέσα στο καλοκαίρι, το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει τις ακροάσεις για να στελεχώσει τις νέες του παραγωγές στις σκηνές Κοτοπούλη και Παξινού.

Το Εθνικό Θέατρο για τις ανάγκες των νέων παραγωγών του, που θα παρουσιαστούν στο κτίριο ΡΕΞ και συγκεκριμένα στις σκηνές Κοτοπούλη και Κατίνα Παξινού, κατά τη θεατρική περίοδο 2021-2022, αναζητεί άντρες και γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιούς.

 

Συγκεκριμένα:

 

  • Για τις ανάγκες της παραγωγής «Αιολική Γη» του Ηλία Βενέζη σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά αναζητούμε άντρες και γυναίκες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας από 30 έως 45 ετών.

 

Οι υποψήφιοι/-ες που θα κληθούν στην ακρόαση πρέπει να προετοιμαστούν σε ένα σύντομο απόσπασμα (10-15 σειρές) από την «Αιολική Γη» το οποίο να αποτελείται από αφηγηματικό και διαλογικό μέρος. Επίσης θα πρέπει να προετοιμαστούν σε ένα ελληνικό τραγούδι κατά προτίμηση της δημοτικής παράδοσης.

 

  • Για τις ανάγκες δύο παραγωγών της Εφηβικής Σκηνής σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη και Σοφίας Βγενοπούλου, αναζητούμε άντρες και γυναίκες ηθοποιούς ερμηνευτικής ηλικίας 20- 40 ετών.

 

Οι υποψήφιοι/-ες που θα κληθούν στην ακρόαση πρέπει να προετοιμαστούν σε ένα ελληνικό τραγούδι της αρεσκείας τους, σε έναν σύντομο μονόλογο επίσης της αρεσκείας τους από την ελληνική ή την παγκόσμια δραματουργία, και σε ένα αφηγηματικό κείμενο. Οι υποψήφιοι/-ες που έχουν προηγούμενη εμπειρία είτε σε παραστάσεις είτε σε εκπαιδευτικά προγράμματα για νεανικό κοινό παρακαλούνται να το αναφέρουν στο βιογραφικό τους.

 

Σημαντική σημείωση: Οι υποψήφιοι/-ες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα πρέπει να έχουν διαθεσιμότητα από τα μέσα Αυγούστου 2021 έως τα μέσα Μαΐου 2022 για αποκλειστική απασχόληση στο Εθνικό Θέατρο με 8μηνη σύμβαση.

 

Στις ακροάσεις θα κληθούν οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν από τα βιογραφικά οι σκηνοθέτιδες και οι καλλιτεχνικοί συνεργάτες τους.

 

Κατάθεση βιογραφικών

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) από  τη 11η Ιουνίου έως την 24η Ιουνίου ηλεκτρονικά στο email  [email protected]  αναγράφοντας απαραιτήτως στο θέμα του email «Ακρόαση – εφηβική σκηνή». Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά.

Η  ενημέρωση των υποψηφίων  στην ακρόαση θα γίνει αποκλειστικά μέσω email.  Όλοι/-ες οι υποψήφιοι/-ες που θα αποστείλουν βιογραφικό θα ενημερωθούν σχετικά με τη συμμετοχή τους ή μη στην ακρόαση μέχρι και την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021. Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι ακροάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 29/6 και 9/7 και ενδέχεται να υπάρξει και δεύτερη φάση μέσα σε αυτό το διάστημα.