Ο Γλάρος τον Απρίλιο στη σκηνή του Υπογείου (Θέατρο Τέχνης)

28 Φεβρουαρίου 2018
Ο Γλάρος τον Απρίλιο στη σκηνή του Υπογείου (Θέατρο Τέχνης)
Το εμβληματικό έργο που εγκαινίασε το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας  έρχεται για πρώτη φόρα στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν», με ένα θίασο εξαιρετικών ηθοποιών. 
 
 
Ο Δάσκαλος θέλει τη Μασα που κυνηγάει τον Τρέλπιεφ, ο οποίος είναι ερωτευμένος με τη Νίνα αλλά εκείνη ερωτεύεται τον Τριγκόριν, ο οποιός συζεί με την Αρκάντινα, που είναι πρώην ερωμένη του Γιατρού, με τον όποιο έχει σχέση η Πολίνα, η σύζυγος του επιστάτη. Μια λίμνη, ένα αυτοσχέδιο θέατρο, μυρωδιά από θυάφι, έρωτες, λόγια, λόγια, λόγια, πυροβολισμοί, τραγούδια, χοροί, ένας σκοτωμένος γλάρος»
 
Η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής (Αγαμέμνωνας, Άλμπα, Το παιχνίδι του Τέλους) παρουσιάζουν τον Γλάρο του Άντον Τσέχοφ.
 
Ο Γλάρος είναι το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Τσέχοφ που περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα και το θέατρο. Το νόημα της δημιουργίας, τη ζωή των καλλιτεχνών,  το νέο και το παλιό, το αμφίρροπο του έρωτα. 
 
Όλα μοιάζουν σα να υπάρχουν στην τέχνη προτού υπάρξουν στη ζωή, σαν η ίδια η ζωή μας να είναι  φτιαγμένη από τη ζωή της τέχνης. 
 
Οι ήρωες γίνονται θεατές της ίδιας τους της ζωής, σαν άλλη προέκταση της πλατείας του θεάτρου.
 
 
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Κλέων Γρηγοριάδης, Θανάσης Δήμου, Τζίνα Θλιβέρη,  Μάγδα Λαδά, Νικόλας Μακρής, Ηλέκτρα Νικολούζου, Γιώργος Παπαπαύλου, Ένκε Φεζολλάρι, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος
 
 Μέρες, ώρες παραστάσεων και τιμές εισιτηρίων θα ανακοινωθούν