Ένα γέλιο η Ζωή

Εκστάν

Κωμωδία 2021
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κωμωδία. Σκηνοθεσία Ζαν-Πωλ Ντενιζόν. Με τους Γιάννης Σταματίου, Ντομένικα Ρέγκου. Παραγωγή του 2021. Ανέβηκε στο θέατρο Εκστάν.

Είναι ένα κωμικό έργο,  βαθιά ανθρώπινο, που μας ταξιδεύει σ’ ένα παραδοσιακό τσίρκο.  Ο γερασμένος κλόουν του, απελπισμένος  που δεν καταφέρνει πια να κάνει το κοινό να γελάσει, εύχεται να πεθάνει. Ο Θάνατος έρχεται με τη μορφή μιας ωραίας γυναίκας. Πως θα τον /την αντιμετωπίσει; Πώς θα συμπεριφερθεί;

Γέλιο,  χιούμορ, συγκίνηση, και ανθρώπινη τρυφερότητα σε μια παράσταση που απηχεί, μοναδικά, βιώματα χαρακτηριστικά της εποχής μας.

Ο Λόγος του Ζαν – Πωλ Ντενιζόν, συνδιαλεγόμενος με τη μαγεία του τσίρκου, τη θεατρικότητα, τη μουσική και το   τραγούδι, μας ξαναθυμίζουν συνεχώς  ότι ένα από τα πολυτιμότερα πράγματα που έχουν χαριστεί στον άνθρωπο είναι η δυνατότητά του να γελάει.  Ότι με το γέλιο μπορούμε να ξεπεράσουμε απίστευτα πράγματα.  Είναι σαν ένας άλλος τρόπος να βρούμε τη ζωή. Είναι  το απόλυτο και μη ανταλλάξιμο περιεχόμενο ζωής.

Το έργο παίχτηκε το 2002 στο Bayerischer Teater Preis στο Μόναχο σε σκηνοθεσία Ντενιζόν, και πήρε το βραβείο καλύτερης παράστασης στη Γερμανία.

 

Ξεκίνησε
13/11/2021
Τελείωσε
22/01/2022
Κατηγορία
Έτος
2021
Διάρκεια
60'