Μεφίστο

Θέατρο Τ

Κοινωνικό 2022
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κοινωνικό. Σκηνοθεσία Νικόλας Βαγιονάκης. Με τους Νικόλας Βαγιονάκης. Παραγωγή του 2022. Ανέβηκε στο θέατρο Θέατρο Τ.
Videos
Trailer 00:48

Ολοκληρώνοντας έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Νικόλας Βαγιονάκης έρχεται στη Θεσσαλονίκη και το Θέατρο Τ με το «Μεφίστο», μία παράσταση βασισμένη στο σκοτεινό αντιφασιστικό μυθιστόρημα του Klaus Mann “Mephisto”, που αφηγείται την ιστορία του ηθοποιού Χέντρικ Χέφγκεν, αντλώντας έμπνευση από το καμπαρέ και το Βερολίνο του Μεσοπολέμου.

Ακολουθώντας την πορεία του Χέφγκεν από το ξεκίνημά του στο Θέατρο Τέχνης του Αμβούργου το 1926 μέχρι το 1936 που αναδεικνύεται σε λαμπερό αστέρι του Τρίτου Ράιχ, το “Μεφίστο” αφηγείται την ιστορία του καλλιτέχνη που απαρνείται το κομμουνιστικό παρελθόν του, προδίδει τα ιδανικά και τις αξίες του και, συνάπτοντας συμφωνία με τον διάβολο, μεταμορφώνεται σε «μαϊμού της εξουσίας», σε έναν «παλιάτσο που διασκεδάζει δολοφόνους». Οι ηθικές συνέπειες της προδοσίας του, όμως, μετατρέπουν τα όνειρά του σε εφιάλτη.

 

 

Ξεκίνησε
01/04/2022
Τελείωσε
18/04/2022
Κατηγορία
Έτος
2022
Διάρκεια
75'