Ιζαμπέλ Ρεμπώ - Ο δικός μου Αρθούρος

Μικρό Ανεσις

Δραματοποιημένη Λογοτεχνία 2023
watchlist
6 / 10
1 χρήστης
-
βαθμολόγησε
Η Βίκυ Βολιώτη, έχοντας ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις ενός απαιτητικού κοινού, παίζει και σκηνοθετεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρωτότυπο έργο της Ευσταθίας «Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος», σε νέο χώρο, στο θέατρο «Μικρό Άνεσις». Πρεμιέρα Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Η μικρή αδερφή του Αρθούρου Ρεμπώ, Ιζαμπέλ, διηγείται την ιστορία της που όμως είναι συνυφασμένη με την ιστορία του πρόωρα αδικοχαμένου αδερφού της.
Η Ιζαμπέλ Ρεμπω έζησε μια ζωή αφιερωμένη στην αγάπη για τον αδελφό της. Κι όμως, εκείνη ήταν τελικά αυτή που αποδείχτηκε η πιο δυνατή. Τον στήριξε μέχρι το μαρτυρικό του τέλος αποδεικνύοντας ότι ο ισχυρός δεν είναι πάντα αυτός που φαίνεται…
Η Ιζαμπέλ Ρεμπώ, μια γυναίκα μεγαλωμένη μέσα σε ένα ασφυκτικό, αυστηρό καθολικό περιβάλλον, γνώρισε τον εκφοβισμό του κόσμου εξ αιτίας του κοινωνικά «απόβλητου» αδερφού της κι όμως τον υπερασπίστηκε με πάθος που συγκινεί δίνοντας μια σπαρακτική μάχη με τον εσωτερικό της κόσμο, τις κοινωνικές προκαταλήψεις και τον θρησκευτικό φανατισμό.
Μια διαφορετική οπτική του μεγάλου ποιητή όπως δεν τον ξέραμε μέχρι τώρα μέσα από τα μάτια της αδερφής του.

Τον θεατρικό λόγο της Ιζαμπέλ πλαισιώνουν αποσπάσματα από την ποίηση του Ρεμπώ, από επιστολές καθώς και αποσπάσματα από το βιβλίο της Ιζαμπέλ «ο Αδερφός μου ο Αρθούρος», “Mon frère Arthur” .

Το κείμενο της παράστασης «ΙΖΑΜΠΈΛ ΡΕΜΠΩ, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΡΘΟΥΡΟΣ» κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Σκηνοθεσία

Βοηθός σκηνοθέτη
Δημήτρης Κολλιός
Συγγραφέας
Ευσταθία
Σύλληψη/Ιδέα
Ευσταθία
Σκηνογράφος
Μαρίτα Αμοργιανού
Ενδυματολόγος
Μαρίτα Αμοργιανού
Μουσική
Ευσταθία
Επιμέλεια κίνησης
Μαρίζα Τσίγκα
Φωτογράφος
Μαρίτα Αμοργιανού
Χορογράφος
Μαρίζα Τσίγκα
Ξεκίνησε
02/10/2023
Τελείωσε
31/10/2023
Έτος
2023
Διάρκεια
70'