42497

Ηβη

Δράμα Κοινωνικό 2023 42 
watchlist
8 / 10
1 χρήστης
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση δράμα, κοινωνικό. Σκηνοθεσία Γιώργος Καπουτζίδης. Με τους Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Μιχάλης Συριόπουλος, Γιούλη Τσαγκαράκη, Μανώλης Κλωνάρης, Ειρήνη Βαλατσού κ.α. Παραγωγή του 2023. Ανέβηκε στο θέατρο Ηβη .
Videos
Trailer 00:30

Το «42497», η παράσταση του αγαπημένου δημιουργού Γιώργου Καπουτζίδη, που αποθεώθηκε από το κοινό και ξεπέρασε τα 30.000 εισιτήρια, ολοκληρώνει τον επιτυχημένο κύκλο της στο Θέατρο ΗΒΗ και ρίχνει αυλαία, την Κυριακή 9 Απριλίου.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, σε άλλη μια συνεργασία με τις Θεατρικές Σκηνές και έπειτα από την θριαμβευτική τριετία του προηγούμενου θεατρικού έργου (Το «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», έσπασε ταμεία για τρεις συνεχόμενες χρονιές) υπέγραψε και σκηνοθέτησε τη νέα του δουλειά, στο Θέατρο ΗΒΗ. Το «42497», μια ωδή στην ελευθερία του ατόμου, αποτέλεσε το τελευταίο θεατρικό πόνημα του Γιώργου Καπουτζίδη και αναδείχθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς, μέσα από το ευαίσθητο και συναισθηματικό πρίσμα, που μόνο ο ίδιος, τόσο έντεχνα, ξέρει να δημιουργεί.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται, καταβαραθρώνονται και επαναπροσδιορίζονται, μέσα από την γνωστή ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη.

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Μιχάλης Συριόπουλος, η Γιούλη Τσαγκαράκη, η Ανθή Σαββάκη, ο Μανώλης Κλωνάρης, ο Αποστόλης Ψαρρός, η Ειρήνη Βαλατσού και η αγαπημένη Κατιάνα Μπαλανίκα, συναντιούνται επί σκηνής σε ένα πρωτότυπο έργο, που μας υπενθυμίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε στο «σκοτάδι της αβύσσου» και πόση δύναμη χρειάζεται για να «βγούμε και πάλι στην επιφάνεια».

Σε μια κοινωνία απομόνωσης, που δεν διαφέρει πολύ από την σημερινή, οι ήρωες του έργου προσπαθούν να διαχειριστούν και να υπερνικήσουν την συναισθηματική αποξένωση και την αδυναμία αποδοχής και αλληλεγγύης… αυτά δηλαδή που τους οδήγησαν ήδη στον όλεθρο.

«Μια ιστορία που δεν έχει ειπωθεί ακόμα, αλλά μπορεί και να την ζούμε ήδη».

Η συνέχεια επί σκηνής, για λίγες ακόμα παραστάσεις, έως και την Κυριακή 9 Απριλίου.

Ξεκίνησε
29/03/2023
Τελείωσε
09/04/2023
Κατηγορία
Έτος
2023