ΕΡΩΣ

Δημοτικό θέατρο Πειραιά - Σκηνή Ωμέγα

Μουσικοθεατρικό 2022
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση μουσικοθεατρικό. Σκηνοθεσία Έλλη Παπακωνσταντίνου. Με τους Κατερίνα Φωτεινάκη. Παραγωγή του 2022. Ανέβηκε στο θέατρο Δημοτικό θέατρο Πειραιά - Σκηνή Ωμέγα.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί στη Σκηνή Ωμέγα  το μουσικό έργο EΡΩΣ της Έλλης Παπακωνσταντίνου για 4 μοναδικές παραστάσεις. 

Μια παράσταση που έκανε πρεμιέρα στο Ροτερνταμ (στις 26 Μαΐου 2020), στο πλαίσιο του Ο. φεστιβάλ με εξαιρετική επιτυχία.

Μουσική, ποίηση και έρωτας σε ένα κινηματογραφικό περιβάλλον όπου όλα τα στοιχεία επί σκηνής επιβεβαιώνουν τον “ΕΡΩΤΑ”.

Κι αυτή τη φορά, η διεθνής ελληνίδα σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου, αντλεί από την αρχαία ελληνική γραμματεία και συγκεκριμένα από το “Συμπόσιο” του Πλάτωνα. Τη δραματουργία υπογράφουν η Λουίζα Αρκουμανέα και ´Ελλη Παπακωνσταντίνου.

Στην παράσταση οι θεατές προσκαλούνται σε ένα πραγματικό συμπόσιο, ένα δείπνο/ εικαστική εγκατάσταση. Σε αυτό το ταξίδι, υπό το φως των κεριών και με οδηγό την ποίηση, ο κόσμος του δείπνου και του φαγητού, εκείνος του θανάτου και του πολέμου συνδέονται μέσα από μουσικές και live κάμερες.  Το έργο σε πρωτότυπη μουσική του Serhii Vilka και της Κατερίνας Φωτεινάκη Ερμηνεύουν επί σκηνής η Kατερίνα Φωτεινάκη  και Nova Opera (τσέλο, keyboard, ντραμς και φωνητικά).

Οι Έλληνες καλλιτέχνες εργάστηκαν στενά με τους Ουκρανούς performers στη δημιουργία τoυ “ΕΡΩΣ”.

Στις αρχές του Νοεμβρίου 2021, η ODC Ensemble και η Έλλη Παπακωνσταντίνου ξεκίνησαν να συνεργάζονται με τη NOVA OPERA - μια ομάδα νέων Ουκρανών καλλιτεχνών, που εξερευνούν νέους τρόπους ανάπτυξης του μουσικού θεάτρου. Oι Έλληνες καλλιτέχνες επρόκειτο να μετεγκατασταθούν στο Κίεβο τον Μάρτιο - ακριβώς μία εβδομάδα μετά την εισβολή - προκειμένου να ξεκινήσουν τη διαδικασία προβών. Η εισβολή στην Ουκρανία ανάγκασε τους καλλιτέχνες - Serhii Vilka, Anna Kirsh, Andrey Koshman, Ruslan Kirsh, Zhanna Marchinska, Andrey Nadolskyi, Serhii Vilka να δραπετεύσουν από το Κίεβο προσπαθώντας να φτάσoυν στα πολωνικά σύνορα. Η Έλλη Παπακωνσταντίνου μιλούσε καθημερινά με τους Ουκρανούς καλλιτέχνες μέσω zoom σε καταφύγια ενώ παράλληλα αναζητούσε την οικονομική υποστήριξή φορέων και ιδρυμάτων, ώστε να εξασφαλίσει την ασφαλή έξοδο των Ουκρανών συναδέλφων  της από τη χώρα.  Τελικά τα κατάφερε με την υποστήριξη του Ιδρύματος ΝΕΟΝ και φίλων καλλιτεχνών οι καλλιτέχνες μέλη της NOVA OPERA βρίσκονται στην Αθήνα.

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Έλλη Παπακωνσταντίνου                                                                 

ΛΙΜΠΡΕΤΟ:  Έλλη Παπακωνσταντίνου, Λουίζα Αρκουμανέα (βασισμένο στον Πλάτωνα)                                                                                      

ΣΥΝΘΕΣΗ: Serhii Vilka, Κατερίνα Φωτεινάκη

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Κωνσταντίνος Χαλδαίος

LIVE VISUALS: Γιάννης Παπουτσής, Φάνης Σακελλαρίου

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Κατερίνα Κατάκη, Βιβή Πέτση

CAST ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:  Κατερίνα Φωτεινάκη,  Andrii Koshman, Ruslan Kirsh, Kirsh Anna, Zhanna Marchinska, Andrii Nadolskyi,  Serhii Vilka                         

Το τραγούδι  “Έρως” έχει συνθέσει η Nalyssa Green

Ξεκίνησε
14/06/2022
Τελείωσε
17/06/2022
Κατηγορία
Έτος
2022
Διάρκεια
54'