Για το καλό σου

Altera Pars

Κοινωνικό 2021
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση κοινωνικό. Σκηνοθεσία Πέτρος Νάκος. Με τους Αγγελική Κοντού, Παύλος Εμμανουηλίδης, Μίνα Χειμώνα, Βλάσσης Πασιούδης, Δημήτρης Ζέρβας. Παραγωγή του 2021. Ανέβηκε στο θέατρο Altera Pars.

Γραμμένο μόλις το 2017, το έργο έχει βραβευτεί ως το καλύτερο θεατρικό έργο στο σημαντικότερο διαγωνισμό της Ιταλίας, τα βραβεία Riccione (κατηγορία Pier Vittorio Τondelli) , ενώ παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, έχει διαγράψει αξιοσημείωτη πορεία στις θεατρικές σκηνές και τα διεθνή φεστιβάλ της Ευρώπης.

To «Για το καλό σου» μιλά για την οικογένεια, με τρόπο ιδιαίτερο, φρέσκο, πρωτότυπο και προσωπικό, που το καθιστά έργο ξεχωριστό και διαφορετικό από τα πολλά. Ελαφρύ και στοχαστικό συνάμα, πνευματώδες και τρυφερό, σύγχρονο και καθημερινό, κατορθώνει να διεισδύει στις οικογενειακές σχέσεις, να τις ανατέμνει και να αποκαλύπτει τι υπάρχει εκεί μέσα, στο βάθος-βάθος, στον πυρήνα τους, αποκτώντας έτσι διαστάσεις διαχρονικές. Γύρω από το κεντρικό θέμα του έργου, τις σχέσεις αγάπης, αλλά και καταπίεσης μέσα στην οικογένεια, αρθρώνονται τα παράπλευρα θέματα που σκιαγραφούν τον σύγχρονο κόσμο μας, ένα κόσμο επισφαλή, μπερδεμένο, επιφανειακό, αντιφατικό και μοναχικό, ένα κόσμο που αναζητά διαρκώς την επικοινωνία, η οποία όμως πάντα μπλοκάρεται, οι λέξεις κόβονται, οι προτάσεις μένουν στη μέση και τα αισθήματα λουφάζουν στριμωγμένα μέσα μας χωρίς διέξοδο έκφρασης.

Σκηνοθεσία

Βοηθός σκηνοθέτη
Αγγελική Κοντού
Συγγραφέας
Pier Lorenzo Pisano
Μετάφραση
Πέτρος Νάκος
Σκηνογράφος
Οχμ Ντέιβιντ
Ενδυματολόγος
Altera Pars
Σχεδιασμός ήχου / Ηχοληψία
Ιωσήφ Τοπαλιάν
Μουσική επιμέλεια
Αγγελική Κοντού
Πέτρος Νάκος
Φωτογράφος
Αγγελική Κοντού
Σκηνικά αντικείμενα / μάσκες
Ιωσήφ Τοπαλιάν
Αντρέα Σαβίνο
Ξεκίνησε
18/12/2021
Τελείωσε
03/04/2022
Κατηγορία
Έτος
2021
Διάρκεια
100'