Γουόντερλαντ

104 Black box

Σκηνική Σύνθεση 2019
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση σκηνική σύνθεση. Σκηνοθεσία Θάλεια Γρίβα. Με τους Έλενα Μεγγρέλη, Κωσταντίνος Δανίκας, Ηρώ Κισσανδράκη, Δημήτρης Γερολυμάτος. Παραγωγή του 2019. Ανέβηκε στο θέατρο 104 Black box.
Videos
Trailer 01:03

Μία ακόμα «Αλίκη» ή ιστορία της «Α»;

Η «Αλίκη» του Λούις Κάρολ αλλάζει και μεταμορφώνεται στην «Α» του Γουόντερλαντ. Ενός άχρονου και δυστοπικού περιβάλλοντος όπου όλοι υπακούουν στις εντολές της «Κυρίας». Το «Γουόντερλαντ» έχει δικούς του κανόνες και κατοίκους με  μοναδικές ιδιαιτερότητες. Ο Πιλοφόρος, ο Γάτος, ο Λαγός, ο Ποντικός και η Κάμπια περιμένουν στωικά να πιούν το τσάι τους ελπίζοντας σε μια ακόμα παρουσία της «Αλίκης» τους. Εκείνη όμως όχι μόνο δεν τους θυμάται αλλά ψάχνει απεγνωσμένα να βρει την έξοδο. Το ταξίδι της θα διαρκέσει περισσότερο από ότι εκείνη υπολογίζει αλλά μόνο έτσι θα μπορέσει να βρει την αλήθεια που αναζητά.

Το «Γουόντερλαντ» φέρει την υπογραφή της Ηρώς Κισσανδράκη στη συγγραφή και της Θάλειας Γρίβα στη σκηνοθεσία και είναι βασισμένο στους πιο σημαντικούς ήρωες της ιστορίας του Λούις Κάρολ. Το κείμενο είναι ανατρεπτικό στη σκέψη και αρκετά σύγχρονο με αποτέλεσμα το φανταστικό σύμπαν της «Χώρας των Θαυμάτων» να μετουσιώνεται σε «Γουόντερλαντ», σε ένα τόπο ονειρικό όπου όλα τα προβλήματα σβήνουν. Οι ήρωες, ο καθένας ξεχωριστά, πραγματοποιούν τη δική τους πορεία μέσα στο έργο, με σκοπό να απεγκλωβιστούν από τους προσωπικούς τους δαίμονες, αποδεικνύοντας πως η «Γουόντερλαντ» μπορεί τελικά για κάποιους να είναι επιλογή.

Το σενάριο τηρεί έναν αυστηρά κινηματογραφικό χαρακτήρα, με τις σκηνές να εναλλάσσονται η μία μετά την άλλη χωρίς να καταλαβαίνεις πως ταυτόχρονα πραγματοποιείται και ένα ταξίδι στο χρόνο.

Άραγε εσείς θα κλείνατε μία θέση στο «Γουόντερλαντ»;

Σκηνοθεσία

Σύλληψη/Ιδέα
Ηρώ Κισσανδράκη
Δραματουργική ανάλυση
Ηρώ Κισσανδράκη
Σκηνογράφος
Roger Legrand
Ενδυματολόγος
Roger Legrand
Σχεδιασμός ήχου / Ηχοληψία
Γιώργος Μιζίθρας
Επιμέλεια κίνησης
Χριστιάνα Κοσιάρη
Χορογράφος
Χριστιάνα Κοσιάρη
Σκηνικά αντικείμενα / μάσκες
Μάρθα Φωκά
Παραγωγή
Urban Theatre
Ξεκίνησε
30/11/2019
Τελείωσε
12/01/2020
Κατηγορία
Έτος
2019
Διάρκεια
70'