Η Πόλη

Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Κοινωνικό 2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                                                    Μαρία Καβουκίδου,
                                                        Στέλιος Καλαϊτζής,
                                                        Περικλής Μοσχολιδάκης
Μία παράσταση κοινωνικό. Σκηνοθεσία Κοραής Δαμάτης. Με τους Περικλής Μοσχολιδάκης, Μαρία Καβουκίδου, Στέλιος Καλαϊτζής. Παραγωγή του 2020. Ανέβηκε στο θέατρο Δημοτικό θέατρο Πειραιά. Παρουσιάστηκε στο Η Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο.

Ο Κίμων και η Ελισσάβετ μετακινούνται συνεχώς από πόλη σε πόλη σε μια προσπάθεια να ξορκίσουν το ζοφερό παρελθόν τους και αναζητώντας  τρόπους να συνυπάρξουν στο παρόν τους. Το ζευγάρι, σε κάθε πόλη, αναζητά ένα θύμα, κάποιον που θα λειτουργήσει βοηθητικά στη διαδικασία αυτή. Μόλις το εντοπίσουν ένα  εξοντωτικό ψυχολογικό παιχνίδι που θα οδηγήσει στην απόγνωση.
Στην πόλη που φτάνουν το θύμα τους είναι ένας ιδιόμορφος φωτογράφος, που φωτογραφίζει ανθρώπους που προσποιούνται τους πεθαμένους. Ο φωτογράφος που ξορκίζει τον θάνατο με την αναπαράστασή του θα πέσει θύμα της ίδιας του της μηχανής.

Στη Κεντρική σκηνή του Δημοτικού θεάτρου, οι θεατές θα παρακολουθήσουν ανοιχτές πρόβες των τριών κεντρικών παραστάσεων. Από την πρώτη ανάγνωση του κειμένου μέχρι την παράσταση, σκηνοθέτες και ηθοποιοί μέσα από το διάλογο με το κοινό που παρακολουθεί δίνουν την δυνατότητα να γνωρίσει κανείς πως χτίζεται σταδιακά μια θεατρική παράσταση..

Το  πρόγραμμα Η Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο συμπεριλαμβάνει και τα θεατρικά αναλόγια. Δραματικές σχολές και σκηνοθέτες παρουσιάζουν σημαντικά  Νεοελληνικά έργα υπό τη μορφή θεατρικού αναλογίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΠΡΟΒΩΝ

Μάρτιος : 13,20, 22, 26, 30 και 31 Μαρτίου στις 10:00-12:00 & 12:00-14:00.

Απρίλιος : 6 Απριλίου στις  10:00-12:00 & 12:00-14:00 και  12 Απριλίου στις  12:00-14:00