Η Τρικυμία

Αίθουσα 3Α

Δράμα 2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Μία παράσταση δράμα. Σκηνοθεσία Μαρία Περετζή. Με τους Ιουλία Βεντίκου, Σταύρος Κάππας, Δημήτρης Νέλλας, Γιώργος Κωστογιάννης, Αλέξανδρος Μπάτσης κ.α. Παραγωγή του 2020. Ανέβηκε στο θέατρο Αίθουσα 3Α.
Videos
Trailer 00:38

Τέσσερις παραστάσεις της ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, του τελευταίου έργου που έγραψε ο μεγάλος συγγραφέας, θα δώσει η Ομάδα ΡΟΔΑ τούτο τον Μάρτιο και Απρίλιο.

Πρόκειται για μια περιπέτεια λίγων ανθρώπων που μας αποκαλύπτει κόσμους παράξενους με μάγους και ξωτικά, τόσο όμοιους με όλα τα κωμικοτραγικά που ζούμε σήμερα. Η εξουσία με τις ευθύνες και τις δολοπλοκίες που τη συνοδεύουν, τα πάθη των ανθρώπων, το σκηνικό του έρωτα, είναι όλα εκεί ολοζώντανα και ξεκαρδιστικά. Στη δράση εμπλέκονται και τα υπάκουα ξωτικά, που δίνουν μια νέα αίσθηση πραγματικότητας.

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ περιέχει μια θέαση της ανθρώπινης πραγματικότητας διαφορετική από όλα τα υπόλοιπα έργα του διάσημου δραματουργού. Θα καταφέρει ο μέγας μάγος, ο εξόριστος Πρόσπερος, να εξασφαλίσει ένα μέλλον για το παιδί του, που με τόσους κόπους μεγάλωσε στη μοναξιά του τόπου αυτού; Τι θα κερδίσει προκαλώντας την Τρικυμία; Τι θα χρειαστεί να θυσιάσει για να λυτρωθεί;

Στο κέντρο στέκει ο άνθρωπος και η προσπάθειά του να αποκατασταθεί η σχέση του με ότι συμβαίνει στη ζωή του.

Η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ παρουσιάζει ξανά, μετά από 20 χρόνια, την ΤΡΙΚΥΜΙΑ σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση του θεατρικού μύθου, σε μετάφραση του Δημήτρη Περετζή. Τα μέλη της ομάδας ΡΟΔΑ ζωντανεύουν, όπως πάντα, τους χαρακτήρες μέσα από ιδιαίτερη, μακρόχρονη προετοιμασία και δημιουργούν μόνοι τους κάθε μέρος της παραγωγής. Στην ΤΡΙΚΥΜΙΑ θα ακουστούν ζωντανά φλάουτο, πιάνο και κρουστά από τους Τάκη Πατερέλη, Πία Πιερράκου και Γιώργο Ντούνη.

Οι εντυπώσεις από το λόγο, τη μουσική και τα χορικά της παράστασης φέρνουν άμεσα το θεατή σε επαφή με τον πανάρχαιο ρόλο του θεάτρου, που έχει τη δύναμη να λειτουργεί θεραπευτικά ακόμη και σήμερα.

Σκηνοθεσία

Ξεκίνησε
21/03/2020
Τελείωσε
04/04/2020
Κατηγορία
Έτος
2020
Διάρκεια
120'