Λευκό Ρόδο

Εναλλακτική Σκηνή Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου

Κοινωνικό 2020
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε
Videos
Trailer 01:56

Οι έξι ιστορικές προκηρύξεις του "Λευκού Ρόδου", μιας ομάδας φοιτητών που αντιστάθηκαν στον φασισμό του Χίτλερ, για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή στην Αθήνα.

Το έργο ανατρέχει στην δράση και την ιστορία της ηρωικής παρέας φοιτητών, (Σόφι και Χανς Σολ, Αλεξάντερ Σμόρελ, Βίλλι Γκραφτ, Κρίστοφ Πρόμπστ & ο καθηγητής φιλοσοφίας Κουρτ Χούμπερ, του Πανεπιστημίου του Μονάχου), οι οποίοι δημιούργησαν την πλέον εμβληματική αντιναζιστική οργάνωση της Γερμανίας. 

Τύπωσαν και μοίρασαν έξι προκηρύξεις ενάντια στον Χίτλερ, στο ναζιστικό καθεστώς και ιδεολογία, καθώς επίσης και ενάντια στην ανοχή και τη συναίνεση του γερμανικού λαού στα εγκλήματα του ναζισμού.

Είχαν την τόλμη να αδιαφορήσουν ακόμη και για τον θάνατό τους. Τα παιδιά του Λευκού Ρόδου δεν καταδέχτηκαν να σιωπήσουν. Εναντιώθηκαν στην κτηνωδέστερη εξουσία που γνώρισε ποτέ ο κόσμος.

«Κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή.... θα ακολουθήσουν χιλιάδες».

Η παράσταση εντάσσεται σε ένα ρεπερτόριο θεατρικών -και όχι μόνο- έργων με τίτλο «ΑΙΜΑ» που θα λάβουν χώρα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο , στην Εναλλακτική Σκηνή από Ιανουάριο ως Ιούνιο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Καραγέωργου.