Μάκμπεθ - ο κύκλος του στΑΙΜΑτος

Από Μηχανής Θέατρο

Δράμα Σύγχρονο-Πειραματικό Performance 2021 14 
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                                                    Θανάσης Βλαβιανός
                                                        
                                                    Άννα Ελεφάντη,
                                                        Θανάσης Βλαβιανός
                                                        
                                                    Άννα Ελεφάντη,
                                                        Γιάννης Νταλιάνης
                                                        
                                                    Άννα Ελεφάντη
                                                        
                                                    Γιάννης Νταλιάνης,
                                                        Θανάσης Βλαβιανός
                                                        
                                                    Γιάννης Νταλιάνης
Μία παράσταση δράμα, σύγχρονο-πειραματικό, performance. Σκηνοθεσία Δημήτρης Μυλωνάς. Με τους Γιάννης Νταλιάνης, Άννα Ελεφάντη, Θανάσης Βλαβιανός, Δημήτρης Μπούρας. Παραγωγή του 2021. Ανέβηκε στο θέατρο Από Μηχανής Θέατρο.
Videos
Trailer 00:36

Ο Μάκμπεθ, στρατηγός του Σκωτσέζου Βασιλιά Ντάνκαν, επιστρέφει από τον πόλεμο νικητής και με δίψα για εξουσία. Η υποκίνηση της γυναίκας του Λαίδης Μάκμπεθ καθώς και η Προφητεία των τριών Μαγισσών που τον διαβεβαιώνουν ότι είναι γραφτό να γίνει Βασιλιάς, εξωθούν το φιλόδοξο στρατηγό σε μία σειρά από αποτρόπαια εγκλήματα με πρώτο, τη δολοφονία του ίδιου του Βασιλιά Ντάνκαν και την κατάληψη του θρόνου. Ο ένας φόνος ακολουθεί τον άλλο. Ο Μάκμπεθ-εκτελεστής παρασύρεται όλα και πιο βαθιά σε ένα αιματοβαμμένο πεπρωμένο παρακινούμενο από τη Μοίρα αλλά και τους προσωπικούς του δαίμονες όμως σε αυτήν τη διαδρομή η πτώση θα είναι αναπόφευκτη και τραγική.

Η παράσταση «Μάκμπεθ – ο κύκλος του στΑΙΜΑτος» είναι μια σπουδή πάνω στην τραγωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Μάκμπεθ, για τρεις ηθοποιούς.

Η διασκευή της παράστασης βασισμένη στην πρωτότυπη τραγωδία του Σαίξπηρ, γεννήθηκε εξολοκλήρου μέσα από τη διαδικασία των προβών και οδήγησε στη συγγραφή πρωτότυπης μετάφρασης με την υπογραφή του Γιάννη Νταλιάνη. Ένα παραστατικό ταξίδι κατά το οποίο η αφετηρία των συγκλονιστικών στίχων του Ελισαβετιανού δραματουργού και η πρωτότυπη πλοκή που διατηρείται κι ακούγεται στον πυρήνα της αυτούσια, συναντιούνται με τον προορισμό του νέου κειμένου και της σκηνικής δράσης σε έναν ανατρεπτικό διάλογο επί σκηνής.

Μια παράσταση που κινείται ανάμεσα στο θέατρο και την πειραματική performance, σύγχρονη, αισθητικά αιχμηρή, απαιτητική για τους ερμηνευτές η οποία στόχο έχει να προσφέρει μια εναλλακτική εμπειρία ψυχαγωγίας κι ανάγνωσης του κλασσικού έργου.