Μήλα ζάχαρη κανέλα

Φούρνος

Παιδικό Παραμύθι 2021
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                                                    Ματίνα Δημητροπούλου,
                                                        Ευγενία Μαραγκού
                                                        
                                                    Ματίνα Δημητροπούλου,
                                                        Ευγενία Μαραγκού
Η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από χιλιάδες θεατές συνεχίζει να προσφέρει τα μηνύματα και τις «γεύσεις της», ανανεωμένη για 14η χρονιά.

Το έργο μας Μήλα Ζάχαρη Κανέλλα   απευθύνεται σε μικρά παιδιά είναι διαδραστικό και μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της  ανταλλαγής, την αλληλοϋποστήριξη και τη δύναμη της αισιοδοξίας.

Παράσταση με δύο ηθοποιούς κούκλες και ενεργό συμμετοχή των παιδιών.

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια. Τι να κάνει; Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσει τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει  μια διαδρομή  όπου  έρχεται  σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Η παράσταση «Μήλα Ζάχαρη Κανέλα» δείχνει με απλό τρόπο στο παιδί την έννοια της ανταλλαγής, της αλληλεγγύης και προσφοράς. Έννοιες που το βοηθάνε να αποκτήσει συναίσθηση και κατανόηση.

Η θέληση της Γιαγιάς να βοηθήσει ξεπερνάει την δικιά της ανάγκη να φτιάξει μηλόπιτα. Το γεγονός ότι τελικά βρίσκει μήλα και κάνει την μηλόπιτα, δείχνει στα παιδιά ότι οι καλές πράξεις ανταμείβονται και με το παραπάνω. Επιπρόσθετα η παράσταση προσφέρει μία καλή αφορμή για αριθμητικά παιχνίδια όπου τα παιδιά μπορούν να μετράνε μήλα και κεράσια.

 

Για παιδιά ηλικίας 2,5-5 ετών.

 

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Ή ΝΟΣΗΣΗΣ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 5 ΕΩΣ 11  ΕΤΩΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (SELF-TEST) .

Ξεκίνησε
09/10/2021
Τελείωσε
17/04/2022
Κατηγορία
Έτος
2021
Διάρκεια
50'