Ο κατάθλας

SKROW

Δραματοποιημένη Λογοτεχνία 2016
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

"Καλύτερα ροζ γουρουνάκι παρά σκατί ανθρωπάκι, θέλω να μπορέσω να νιώσω αδιαφορία για όλα. Έτσι, για να δω τι θα γίνει.''

Ο μονόλογος ενός καταθλιπτικού που απομονώθηκε στο πατρικό του σπίτι στο χωριό και μετράει κάθε βράδυ ευλαβικά τα κρόσσια της κουβέρτας για να μπορέσει να κοιμηθεί, απομυθοποιώντας τα κοινωνικά στερεότυπα.

Ένας άντρας αντιμετωπίζει πρόσωπο με πρόσωπο τις προκλήσεις όταν πια η κατάθλιψη τον έχει καταστήσει δέσμιο της και στροβιλίζεται ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο.

Ο ήρωας δεν μπαίνει στο facebook για να ξεφύγει απ τις σκέψεις του ''παίζοντας'' με μια ευτυχισμένη αναγωγή της πραγματικότητας του. Δεν ερωτεύεται τον έρωτα για να ξεφύγει απ' τον εαυτό του. Δεν αγοράζει για να γεμίσει αυτοπεποίθηση. Επίσης δεν πλένεται, δεν μαζεύει τα τασάκια και δεν μετράει τα πλακάκια της κουζίνας πριν τις τρεισήμισι.

Γιατί νιώθουμε άδειοι όταν μένουμε μόνοι; Γιατί στις φωτογραφίες βγαίνουμε σοβαροί και γοητευτικοί ή αστείοι και «ακομπλεξάριστοι»; Γιατί ερωτευόμαστε και μετά μας περνάει;

Εκείνος ξέρει.

Συγγραφέας
Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνογράφος
Θεοδώρα Ζουμπούλη
Ενδυματολόγος
Μαρίνα Χατζηλουκά
Σχεδιασμός ήχου / Ηχοληψία
Ματίνα Θεοδωρακίδου
Ξεκίνησε
22/11/2016
Τελείωσε
07/02/2017
Έτος
2016
Διάρκεια
70'