Ο κύκλος του 10

Ιδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" Θέατρο/ κεντρική σκηνή

Μουσικοθεατρικό 2016
watchlist
-
- χρήστες
-
βαθμολόγησε

                              
                              
                                                    Ιωάννα Πηλιχού,
                                                        Θάνος Χρόνης

"Ο Κύκλος του 10" είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση με 10 μουσικούς και ερμηνευτές, 8 ηθοποιούς και χορευτές που δίνουν ψυχή και σώμα σε μια έκρηξη συναισθημάτων. Μέσω των φυσικών ήχων των μουσικών οργάνων παίρνει χρώμακαι υπόσταση κάθε βήμα της ζωής, σχηματίζοντας έναν τέλειο κύκλο, τον Κύκλο του 10.

Η μουσική οδηγεί και μέσα από τις ενότητές της το κοινό ακούει και βλέπει το Θάνατο, τη γέννηση, τον έρωτα, την αγωνία και γενικότερα τον κύκλο της ζωής.

Η πρώτη μουσική ενότητα είναι βασισμένη στο Μύθο του Σίσυφου από το βιβλίο του Αλμπέρ Καμύ. Ο αγώνας του Σίσυφου που περιφρονεί τους θεούς, αγαπά τη ζωή και μισεί το θάνατο, γίνεται σύμβολο της ανθρώπινης μοίρας.

Η επόμενη μουσική ενότητα έχει βασικό θέμα τη μητρική αρχή, τη γέννηση και τη δημιουργία, την αναγνώριση, την γνωριμία και το πάθος αλλά και αυτό που για πολλούς είναι η φυσική εξέλιξη ενός ζευγαριού, τον γάμο.

Η τρίτη ενότητα ανοίγει λόγια του ποιητή Μίλτου Σαχτούρη και συνεχίζει με μουσικά ακούσματα για τη μοναξιά, την εγκατάλειψη, και αποσπάσματα από βιβλία της Μάρως Βαμβουνάκη καθώς και νέα κείμενα που έγραψε μόνο για τον «Κύκλο του Δέκα».

Και στον απολογισμό των ζευγαριών και ίσως της ζωής έχουμε τις σκέψεις και τις λέξεις του Λίνου Ιωαννίδη ενώ στην τέταρτη μουσική ενότητα παίρνουν θέση ηλύτρωση, η σωτηρία και η επιστροφή.

Το έργο θα περιοδεύσει σε Ελλάδα και Εξωτερικό